Головна Новини Світ США Джо Байден отримав перші голоси вибірників
commentss НОВИНИ Всі новини

Джо Байден отримав перші голоси вибірників

Штат Вермонт став першим штатом, який повідомив про результати своєї колегії вибірників. За майбутнього президента Байдена і віце-президента Камалу Харріс віддали голоси трьох вибірників

14 грудня 2020, 18:53 comments1640
Поділіться публікацією:

Сьогодні, дотримуючись необхідний протокол за американськими виборами, проходить фінальна частина виборів, коли за американського президента віддають свій голос виборщики. Перший штат, який проголосував за Джо Байдена — це Вермонт.

Джо Байден отримав перші голоси вибірників

ФОТО: З відкритих джерел

Як пише The Washington Post, за майбутнього господаря Овального кабінету віддали голоси трьох вибірників. Крім того, скоро стануть відомі голоси вибірників в таких штатах як Індіана, Нью-Гемпшир і Теннессі.

Голоси виборців раніше були протокольною частиною після основних виборів, але після того, як Дональд Трамп відмовився приймати програш і подав позови в суди, вся виборна частина дотримується точного протоколу. Як заявив Джо Байден, як тільки поки що чинний глава Білого дому покине резиденцію, в усьому Білому домі відбудеться генеральне прибирання з дезінфекцією. Як говориться в заяві представництва Джо Байдена, на даний крок вони зважилися через поширення ковідної інфекції.

Зокрема, перед приїздом Байдена і його команди будуть "ретельно очищені і продезінфіковані" все поверхні, до яких команда Трампа торкалася в останні моменти його президентства. Наприклад, дверні ручки, вимикачі і меблі. Для цього дезінфекцію зробить приватна фірма, з якою адміністрація загальних служб уклала контракт. Раніше Джо Байден за версією журналу Time став володарем звання "Людина року". У виданні відзначили, що Байден під час президентських перегонів набрав найбільшу кількість голосів в історії США, тим самим побивши рекорд Барака Обами.

Нагадаємо, "Коментарі" писали,   чинний президент планує "грандіозний фінал" своєї політичної діяльності. Тому він не буде вітати Джо Байдена з новою посадою. Замість цього в день інавгурації нового президента Трамп хоче вилетіти на вертольоті з Білого дому і відправитися до Флориди, де він влаштує мітинг проти Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини