Головна Новини Світ США Джо Байден розкритикував британського прем’єра Ліз Трасс
commentss НОВИНИ Всі новини

Джо Байден розкритикував британського прем’єра Ліз Трасс

Американський президент висловився стосовно останніх дій британського політка.

16 жовтня 2022, 10:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден розкритикував дії Ліз Трас у фінансових питаннях, адже британська прем’єрка відмовилась від зниження корпоративного податку у своїй країні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Джо Байден розкритикував британського прем’єра Ліз Трасс

Ліз Трасс і Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Ліз Трас звільнила 14 жовтня свого міністра фінансів Квасі Квартенга через різке падіння фунта на фінансових ринках та скасувала частину запропонованих ним реформ, зокрема і зниження податків.

На такі дії відреагував Джо Байден під час свого візиту в штат Орегон для підтримки демократа Тіну Котек на майбутніх виборах.

Байден вважає дії Трас неправильними і з критично відреагував на останні політичні події в Великобританії.

"Я був не єдиним, хто вважав, що це помилка. Я вважаю, що ідея скоротити податки для надбагатих людей… я не погоджувався з цією політикою, але це залежить від Великобританії, а не від мене", — розповів Джо Байден журналістам в Орегоні.

Байден також зазначив, що для США зниження фунта йдуть тільки на користь, адже це вигідно для імпорту. Але президент США, наголосив, що його турбує решта світу, де відсутнє економічне зростання та немає розумної політики, що призвело до глобальної інфляції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про обіцянку президента США Джо Байдена передати Україні сучасні системи протиповітряної оборони. Такий крок лідер Америки зробив після масштабної терористичної атаки на Україну Російської Федерації, яка запустила 84 ракети.

Також "Коментарі" писали про скандал в який потрапила лідерка Сполученого Королівства Ліз Трасс. Прем'єр-міністра Великої Британії звинувачують у незаконних фінансових витратах на попередній посаді.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини