Головна Новини Світ США Джонсон розповів, чи справді у Палаті представників незабаром розглянуть допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсон розповів, чи справді у Палаті представників незабаром розглянуть допомогу Україні

Спікер Палати представників Джонсон розповів, що доки не буде вирішено питання із захистом кордону США та фінансуванням уряду, допомогу Україні не розглядатимуть

1 березня 2024, 07:40 comments3818
Поділіться публікацією:

Законопроект про додаткове фінансування України буде розглянуто, як тільки буде вирішено питання щодо фінансування федерального уряду. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Голосу Америки" зробив спікер Палати представників США Майк Джонсон.

Джонсон розповів, чи справді у Палаті представників незабаром розглянуть допомогу Україні

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, що Палата представників розглядає всі доступні варіанти щодо додаткового фінансування на національну безпеку та повернеться до цього питання, "як тільки уряд отримає фінансування".

Раніше на брифінгу 29 лютого спікер спрогнозував, що цього тижня Палата, ймовірно, не розглядатиме допомогу Україні, а натомість працюватиме над врегулюванням безпеки кордону та уникненням шатдауну.

"Якщо ми вже збираємося виправити все у цьому світі, ми повинні спочатку виправити Америку. Це означає дві речі: означає захист кордону та фінансування нашого уряду. І тому цього тижня ми дуже завзято працюємо, щоб зробити обидві ці речі", – заявив Джонсон. .

Також під час брифінгу республіканець зазначив, що Сенату знадобилося чотири місяці, щоб ухвалити законопроект про додаткове фінансування, а Палата представників отримала документ півтора тижні тому.

Читайте також на порталі "Коментарі" — протягом осені та зими американські парламентарі так і не зуміли ухвалити рішення про надання допомоги Україні. І хоч Сенат (верхня палата) ухвалив у середині лютого законопроект про іноземне фінансування (для України там передбачено 60 млрд доларів), Палата представників (нижня палата) під керуванням трампісту Майка Джонсона продовжує саботувати процес. І поки що не допомагають навіть прямі переговори з президентом США Джо Байденом. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" ситуацію із підтримкою США, яку маємо напередодні весни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини