Головна Новини Світ США Джонсону встановили дедлайн: скільки часу має Конгрес США, щоб проголосувати за пакет допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Джонсону встановили дедлайн: скільки часу має Конгрес США, щоб проголосувати за пакет допомоги Україні

У Конгресі США тиснуть на спікера Майка Джонсона, який не хоче виставляти законопроєкт про допомогу Україні на голосування.

14 березня 2024, 08:40 comments2281
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лідер меншості в Палаті представників Гакім Джеффріс заявив, що Конгрес США має схвалити допомогу Україні до 22 березня. Джеффріс закликав лідерів Республіканської партії якомога швидше прийняти відповідний закон, щоб він потрапив на підпис до Байдена до кінця наступного тижня.

Джонсону встановили дедлайн: скільки часу має Конгрес США, щоб проголосувати за пакет допомоги Україні

Спікер Конгресу США Майк Джонсон. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу у Капітолії Гакім Джеффріс заявив, що "безрозсудно робити інакше" та вказав дедлайн для Конгресу США щодо допомоги Україні.

"Годинник цокає, і ми маємо завершити двопартійний законопроєкт про національну безпеку до того, як залишимо місто наступної п’ятниці, 22 березня", — сказав Джеффріс.

Як лідер меншості Джеффріс не має повноважень, щоб висувати законопроєкти на розгляд в Конгресі США, однак він тисне на спікера Майка Джонсона щодо цього питання. Один з елементів тиску це петиції щодо звільнення Джонсона з посади спікера Конгресу. Першу петицію подав республіканець Фіцпатрік, та ще одну — демократ Макговерн. Таким чином, вони намагаються змусити Джонсона виставити законопроєкт про допомогу Україні на голосування.

"Ми не можемо дозволити, щоб Україна була захоплена Росією, якщо це станеться, то життя американців, швидше за все, опиниться на кону — якщо Путін переможе в Україні, він не зупиниться на цьому, так само, як він не зупинився в Грузії, і він не зупинився на Криму", – сказав Джеффріс.

Нагадаємо, що в Сенаті США законопроєкт щодо іноземної допомоги було прийнято, де 70 сенаторів, в тому числі 22 республіканці проголосували за допомогу Україні. Тепер законопроєкт має бути розглянутий в Конгресі, однак спікер Майк Джонсон не ставить його на голосування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи є зрушення та які сценарії подальшого розвитку подій можуть відбуватись у США щодо допомоги Україні.

Також "Коментарі" писали, що Китай назвав "червону лінію", яку не може перетнути США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини