Головна Новини Світ США Експерт про гальмування американської допомоги: Так, Салліван засцяв. І не тільки він
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт про гальмування американської допомоги: Так, Салліван засцяв. І не тільки він

Посадовці Білого дому налякані тим, що відбувається в Україні і бояться «відхопити у писок» від «гопоти», відзначив у Фейсбуці політтехнолог Олексій Голобуцький. За його словами, демократи просто не звикли думати про війну

12 квітня 2024, 12:00 comments2399
Поділіться публікацією:

В Республіканській партії стверджують, що насправді Білий дім блокує виділення всієї необхідної допомоги для Україні, щоб вона отримала перемогу над РФ. Зокрема, там заявляють, що радник президента із питань нацбезпеки Джейк Салліван боїться, що у разі виділення значної допомоги Києву, Росія вдарить по Сполученим Штатам ядерною зброєю.

Експерт про гальмування американської допомоги: Так, Салліван засцяв. І не тільки він

Джейк Салліван

На думку політтехнолога Олексія Голобуцького, це є черговим підтвердження, що насправді для України немає фаворитів в американських виборчих перегонах. Україні не друг жоден з учасників — але дії чи бездіяльність кожного з них можуть бути в наших інтересах, а можуть нам шкодити.

Як підкреслив експерт, влада демократів зараз піддається на емоційний ядерний шантаж алкоголіка Дмитра Медвєдєва і кремлівського диктатора Володимира Путіна, бо інакша реакція суперечить всьому їхньому життєвому досвіду, всьому, чого їх навчали і що вони провадили протягом довгих десятиліть у владі.

В цьому контексті Голобуцький нагадав висновки професора Школи перспективних міжнародних досліджень Університету Джонса Гопкінса Еліота Коена, який говорив про те, що важливо розуміти, що відбувається в головах, особливо американських осіб, які ухвалюють рішення.

"Ви знаєте, ви всі жертви того, чому вас навчали ваші професори. І всі ми. Люди, які займають владні посади, вони виросли в світі, в якому, коли ви говорите про слово "стратегія", це все про стримування. Це все про уникнення війни. Це такі люди, як Джейк Салліван чи Тоні Блінкен, вони не звикли думати про війну. І більшість із них навіть не брали участь у бійці в барі, що було б добре. ...Їхні ментальні рамки мають змінитися, і вони змінюються"
, — сказав Коен.

При цьому Голобуцький вважає, що ці ментальні рамки все ж змінюються недостатньо швидко. За його словами, посадовці Білого дому просто бояться за недостатньої відстороненості "отримати в писок" від нарваної світової гопоти, саме тому не наважуються поводитись з позиції сили.

"Можливо, демократи дійсно міняють поволі своє ставлення. Але вони все ще солідарні з підходом 81-річного Байдена щодо "малих кроків", поступової ескалації, чого б це не коштувало Україні"
, — сказав експерт.

При цьому він додав: "Так, Салліван засцяв. І не тільки він".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про страхи посадовців США, які роблять все, що хоче диктатор Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини