Головна Новини Світ США ФБР оголосило в розшук керівника ВПК Вагнер Євгенія Пригожина. Скільки дають грошей за "кухаря Путіна"
commentss НОВИНИ Всі новини

ФБР оголосило в розшук керівника ВПК Вагнер Євгенія Пригожина. Скільки дають грошей за "кухаря Путіна"

Американці підозрюють російського бізнесмена у втручанні у вибори.

26 листопада 2022, 16:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський бізнесмен Євгеній Пригожин, який є власником приватної військової компанії "Вагнер" був оголошений у розшук Федеральним бюро розслідувань США. За Пригожина пропонують 250 тис. доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу американського відомства.

ФБР оголосило в розшук керівника ВПК Вагнер Євгенія Пригожина. Скільки дають грошей за "кухаря Путіна"

ФБР оголосило в розшук Пригожина. Фото: з сайту ФБР

ФБР пропонує за Євгена Вікторовича Пригожина 250 тис. доларів за інформацію, що призведе до арешту російського бізнесмена, також відомого як "кухар Путіна". Американці вважають, що Пригожин має зв’язки з Індонезією, Катаром та Росією.

Американська спецслужба підозрює Пригожина у змові, мета якої була перешкодити або знищити функції Федеральної виборчої комісії, тобто звинувачують у втручанні у вибори США. ФБР зазначає, що Пригожин спонсорував операції російської агенції, яка використовувала фіктивні акаунти для втручання у виборчу систему США під час президентських виборів у 2016 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Європарламент визнав Росії країною, яка є спонсором тероризму. На такі дії європейської установи відреагували в ПВК "Вагнер", які вирішили відправити до Європарламенту специфічний подарунок. Ним виявилась велика кувалда зі слідами крові, яка лежить в чохлі від музичного інструменту. Відповідне відео з'явилось на російських пропагандистських каналах.

Також "Коментарі" писали про антиподів російського угрупування "Вагнер" - групу Моцарта. Це колишні американські військові, які мають досвід у гарячих точках світу — Афганістан, Ближній Схід, В'єтнам та інші країни. Головне завдання військових США це навчати українську армію протистояти росіянам.




 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини