Головна Новини Світ США Фінальний акорд Байдена: ЗМІ дізналися деталі нового рішення США щодо підтримки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінальний акорд Байдена: ЗМІ дізналися деталі нового рішення США щодо підтримки України

За інформацією Reuters, США завтра оголосять пакет допомоги Україні більш ніж на 8 млрд. доларів

26 вересня 2024, 08:02 comments2342
Поділіться публікацією:

США мають намір оголосити про надання Україні військової допомоги на понад 8 мільярдів доларів. Це має відбутися 26 вересня під час візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Reuters".

Фінальний акорд Байдена: ЗМІ дізналися деталі нового рішення США щодо підтримки України

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Посилаючись на дані анонімних джерел, видання зазначає, що Білий дім веде термінові переговори з Конгресом, щоб дозволити йому використати 5,6 мільярда доларів військової допомоги Україні до 30 вересня – кінця федерального фінансового року.

Водночас ще одна частина допомоги стосуватиметься виділення 2,4 млрд доларів у рамках програми "Ініціатива сприяння безпеці України", яка дозволяє адміністрації Байдена купувати зброю для України у компаній, а не брати її з американських збройних запасів.

Варто зазначити, що на сьогоднішньому брифінгу для преси заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Україна отримає всю допомогу, яка була передбачена до кінця каденції президента США Джо Байдена.

"Я поки не маю офіційних оголошень щодо цього, але можу вам сказати, що ми прагнемо забезпечити, щоб Україна отримала ресурси, схвалені Конгресом", — уточнила речник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — адміністрація президента США Джо Байдена працює над планом продовження повноважень на відправку Україні допомоги на суму 5,9 мільярда доларів після 1 жовтня, коли починається новий фінансовий рік. Про це пише рейтингове видання Politico.

Автори матеріалу пояснили, йдеться про прийнятий у квітні пакет допомоги, згідно з яким Пентагон може використати власні запаси для оперативного переміщення зброї та обладнання в Україну. Потім із цих грошей фінансують заміну американського обладнання у власних арсеналах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини