Головна Новини Світ США Голосування за допомогу Україні: Politico дізналося, як спікера Джонсона хочуть "загнати у кут"
commentss НОВИНИ Всі новини

Голосування за допомогу Україні: Politico дізналося, як спікера Джонсона хочуть "загнати у кут"

Демократи можуть почати просувати процедурний маневр, відомий як клопотання про звільнення

14 лютого 2024, 07:50
Поділіться публікацією:

Демократи мають свій план, як "загнати в кут" спікера Палати представників США Майка Джонсона, що дозволить проголосувати за законопроєкт про допомогу для України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Голосування за допомогу Україні: Politico дізналося, як спікера Джонсона хочуть "загнати у кут"

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що республіканці в Палаті представників хочуть знайти власний засіб вирішення проблем національної безпеки і кордонів. А Джонсон стикається з тиском консерваторів, які вимагають виступити проти будь-якого фінансування України.

При цьому деякі члени Палати представників натякають, що прагнутимуть змістити його, якщо представник Республіканської партії поставить на обговорення закон про допомогу Україні.

"Тим часом демократи сподіваються, що "зможуть загнати Джонсона в кут", просуваючи процедурний маневр, відомий як клопотання про звільнення, що дозволить їм провести голосування щодо законопроєкту, ухваленого Сенатом", — пише видання.

При цьому вкрай важливим є те, що демократам необхідно, щоб більшість членів Палати представників підписали угоду, включаючи частину республіканців у Палаті представників.

Видання додає, що поки що незрозуміло, чи отримають вони таку підтримку.

Що стосується позиції Джонсона, то раніше він заявляв, що не підтримуватиме ухвалений Сенатом додатковий законопроєкт щодо національної безпеки в його нинішньому вигляді, наполягаючи на тому, що республіканці в Палаті представників напишуть свій власний закон.

Джонсон у своїй заяві пізно ввечері у понеділок відхилив законопроєкт Сенату на суму 95 мільярдів доларів про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, оскільки до нього не були включені положення щодо посилення безпеки кордонів.

"За відсутності будь-яких змін у прикордонній політиці від Сенату Палаті представників доведеться продовжувати діяти з власної волі щодо цих важливих питань", — сказав речник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — законопроект про допомогу Україні вирушає до Палати представників: які тепер очікування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини