Головна Новини Світ США Головна помилка адміністрації Байдена: чи справді у війні в Україні вже задіяно план Б
commentss НОВИНИ Всі новини

Головна помилка адміністрації Байдена: чи справді у війні в Україні вже задіяно план Б

Головна стратегічна мета нинішньої адміністрації США полягає у тому, щоб уникнути ескалації, а не забезпечити вагому перемогу України

29 березня 2024, 07:02
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський фактично визнав, що нової ескалації у війні не уникнути, адже Росія готується до нового масованого наступу і при цьому не припиняє тиску на фронті. Ситуація могла б бути кардинально протилежною, якби головний партнер України США був активнішим у своїх діях. Якої помилки США вже припустилися і чому війна в Україні йде за планом Б? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

Головна помилка адміністрації Байдена: чи справді у війні в Україні вже задіяно план Б

Байден та Блінкен. Фото: із відкритих джерел

В Адміністрації Байдена потрібні кадрові зміни

Старший співробітник Інституту безпеки та оборони Естонського Інституту, британський аналітик Джеймс Шерр в інтерв'ю "Головкому" висловив думку, що неамбітність та обмеження адміністрації Байдена вже призвели до непотрібних страждань та втрат, і це може продовжуватися.

"Якщо не відбудуться принципові зміни, якщо в Адміністрації Байдена залишаться ті самі люди, такі як Джейк Салліван, радник з питань національної безпеки, держсекретар Ентоні Блінкен, то збережуться обмеження та обережність, щоб Україна не була знищена", – пояснює аналітик.

На його думку, головна стратегічна мета нинішньої адміністрації – уникнути ескалації, а не забезпечити вагому перемогу України.

Джеймс Шерр підкреслює, що другий термін Байдена може бути набагато жорсткішим лише за умови, якщо вищезазначених політиків замінять інші, набагато жорсткіші люди з Демократичної партії.

За словами британського експерта, лише після кадрових змін в Адміністрації Байдена є шанс врятувати український народ.

Поки США не голосують за допомогу, більшу частину на себе взяли європейські партнери

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив, що Україна має "план Б" на випадок відсутності військової допомоги від США і з дуже великою ймовірністю можна сказати, що його вже застосовують.

"По суті, "план Б" вже застосовується до певної міри. Поки США не голосують за допомогу, більшу частину на себе взяли європейські партнери. Наприклад, Чехія, яка знайшла механізм закупівлі снарядів поза Євросоюзом. Це зокрема один із елементів нашого". плану Б" разом із досить агресивними ударами по ворожій території і не тільки", — зазначив Мусієнко.

При цьому він висловив сподівання, що Конгрес США схвалить нове фінансування допомоги Україні вже у квітні-травні цього року.

Читайте також на порталі "Коментарі" – коли в кращому разі отримаємо допомогу від США: що має розбудити американський політикум.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини