Головна Новини Світ США Головний претендент на посаду спікера Палати представників США відкликав свою кандидатуру
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний претендент на посаду спікера Палати представників США відкликав свою кандидатуру

Скаліз відкликав свою кандидатуру на посаду спікера Палати представників Конгресу

13 жовтня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

У США знову невизначеність, яка свідчить про те, що внутрішня політична криза посилюється. Лідер більшості у Палаті представників, республіканець Стів Скаліз оголосив, що відкликає свою кандидатуру на посаду спікера Палати представників. Як передає портал "Коментарі", про це пише Axios.

Головний претендент на посаду спікера Палати представників США відкликав свою кандидатуру

Стів Скаліз. Фото: із відкритих джерел

За інформацією видання, тепер республіканці знову опиняються перед непростою дилемою з вибором кандидата на цю посаду через дев'ять днів після того, як колишнього речника Кевіна Маккарті було усунено з посади.

"Я доволі ясно дав зрозуміти, що ми маємо змусити всіх відкласти свої плани і зосередитися на тому, що потрібно країні", — зазначив Скаліз.

Він також додав, що його рішення ніяк не вплине на те, що, як і раніше, залишиться лідером більшості в Палаті представників. Крім цього, Скаліз додав, що зараз він не планує підтримувати іншого кандидата в спікери.

Тільки в середу стало відомо про те, що республіканці визначилися з кандидатом на третю за ієрархією посаду в США. Тоді Стівена Скаліза, обраного від штату Луїзіана, на внутрішньопартійному голосуванні підтримали 113 його колег.                                                     

Читайте також на порталі "Коментарі" — на фоні ескалації на Близькому Сході у Пентагоні заявили, що США мають допомагати як Україні, так і Ізраїлю. А в Конгресі, робота якого поки що на паузі через відсутність спікера Палати представників, нібито готують річний пакет допомоги Україні у сумі від 50 до 100 млрд доларів. Експерти проаналізували ці заяви та повідомлення спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини