Головна Новини Світ США Google подала позов до Окружного суду Нью-Йорка на росіян: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Google подала позов до Окружного суду Нью-Йорка на росіян: яка причина

Google подала позов проти Дмитра Старовікова та Олександра Філіппова

8 грудня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Компанія Google направила до суду позов проти двох громадян Росії за те, що через їхню діяльність було заражено понад мільйон комп'ютерів з Windows. Про це пише TechCrunch.

Google подала позов до Окружного суду Нью-Йорка на росіян: яка причина

Google подала до суду на росіян, фото з відкритих джерел

У скарзі, яка подана до окружного суду США Південного округу Нью-Йорка вказано, що двоє росіян створили ботнет Glupteba. Діяльність ботнета включала в себе крадіжки логінів та інформації з акаунтів користувачів сервісів Google. Повідомляється, що роботу ботнета помічено в 2020 році. Протягом року жертвами хакерів стали понад мільйон ІР-адрес. Однак на цьому хакери не зупиняються й щодня в світі опрацьовують дані тисяч нових гаджетів.

Хакери через мережу ботів заражають пристрої, тобто в пам'ять завантажуються шкідливі програми, які крадуть дані користувача. Програми-шкідники налаштовують проксі для передачі інтернет-трафіку інших людей через заражені гаджети та маршрутизатори. 

Розробниками ботнету Google називає громадян Росії Дмитра Старовікова та Олександра Філіппова. Компанія вимагає від Старовикова та Філіппова відшкодувати збитки, а суд має назавжди заборонити їм користуватися сервісами Google.

"Ботнет Glupteba не покладається лише на заздалегідь визначені (веб-домени) для забезпечення свого виживання", – пише Google у своїй скарзі. "Натомість, коли сервер C2 ботнету переривається, зловмисне програмне забезпечення Glupteba жорстко закодовано для "пошуку" в загальнодоступному біткойн блокчейні на предмет транзакцій, які включають три конкретні біткойн-адреси, які контролюються Glupteba Enterprise. Таким чином, ботнет Glupteba неможливо повністю знищити без нейтралізації його інфраструктури на основі блокчейну".

Як повідомляв портал "Коментарі", Росія оштрафувала компанію Google.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини