Головна Новини Світ США Готуються до великого бою: США проводять реструктуризацію армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Готуються до великого бою: США проводять реструктуризацію армії

З'являться підрозділи ППО та боротьби з дронами

29 лютого 2024, 22:15
Поділіться публікацією:

Військові в Сполучених Штатах  скорочують  чисельність особового складу 5% (24 тисячі осіб) і проводять реструктуризацію, аби мати більшу  можливість  для ведення наступної великої війни

Готуються до великого бою: США проводять реструктуризацію армії

США проводять реструктуризацію армії (фото з відкритих джерел)

Як інформує  Associated Press, американське  військо зіткнулось з тим, що не вистачає  рекрутів,  тому  бракує солдат, аби заповнити всі вакансії. Заявлене  скорочення стосується  "порожніх" посад, передусім, тих, які пов'язані  боротьбою з повстанцями. Вони потрібні були під час воєн на території  Іраку та Афганістану, тепер зайві. Ще майже  3 тисячі осіб буде скорочено в армії сил спеціальних операцій.

Як планується, буде створено майже 7500  посад військовослужбовців. Це включно з новими підрозділами протиповітряної оборони та боротьби з безпілотниками. Ще з'явиться п'ять нових оперативних груп в усьому світі з розширеною можливістю в галузі кібернетики, розвідки та дальніх ударів.

Міністр армії США Крістін Вормут  повідомила, що вона і генерал Ренді Джордж,  керівник сухопутних військ, спланували все так, щоб скоротити  "порожні" та надлишкові посади. Далі,  протягом  п'яти років мають залучати достатнє число кількості  військовослужбовців, щоб досягнути рівня 470 тисяч.

"Ми йдемо від боротьби з тероризмом і повстанськими рухами. Ми хочемо бути готовими до великомасштабних бойових операцій", — пояснює Крістін  Вормут.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що від кого тепер залежить рішення США щодо надання допомоги Україні. Протягом осені та зими американські парламентарі так і не зуміли ухвалити рішення про виділення допомоги Україні. І хоч Сенат (верхня палата) ухвалив у середині лютого законопроєкт про іноземне фінансування (для України там передбачено 60 млрд доларів), Палата представників (нижня палата) під керівництвом трампіста Майка Джонсона продовжує саботувати процес. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини