Головна Новини Світ США Гроші для України закінчилися: Джонсон нагадав Білому дому про вимоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Гроші для України закінчилися: Джонсон нагадав Білому дому про вимоги

Республіканці виставили Байдену ультиматум щодо підтримки України

6 грудня 2023, 08:00 comments8388
Поділіться публікацією:

Спікер Палати представників США Майк Джонсон направив листа у відповідь на заклик директора Адміністративно-бюджетного управління США Шаланди Янг до лідерів Конгресу схвалити додаткове фінансування для України, тому що коштів вистачить лише до кінця року. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Гроші для України закінчилися: Джонсон нагадав Білому дому про вимоги

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

У листі Джонсон нагадав про зустріч із представниками адміністрації Джо Байдена у жовтні, під час якої він виклав передумови, за яких республіканці підтримають подальшу допомогу Україні.

Серед них він згадав "прийняття трансформаційних змін до законів про безпеку кордонів нашої країни", а також виклад Білим домом стратегії з "перемоги в Україні" та підзвітності допомоги.

"Конгрес і американський народ повинні отримати відповіді на наші неодноразові запитання, що стосуються: стратегії адміністрації щодо перемоги в Україні; чітко визначених і досяжних цілей; прозорості та підзвітності за вкладені туди гроші американських платників податків; і які конкретні ресурси необхідні для досягнення перемоги і стійкого миру", — написав спікер.

Питання захисту південного кордону США стало ключовим джерелом розбіжностей між демократами та республіканцями в Конгресі, яке нині гальмує схвалення додаткового фінансового запиту Білого дому.

Республіканці вимагають посилити вимоги до прибулих, щоб зупинити міграцію навіть шляхом порушення гуманітарних зобов'язань США, тоді як демократи виступають за комплексний перегляд системи міграції як такої.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до Сенату США внесли новий бюджетний запит: чи є у ньому допомога для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини