Головна Новини Світ США Хто лідерує у спірних штатах: хто перемагає у них, стає президентом США
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто лідерує у спірних штатах: хто перемагає у них, стає президентом США

Опитування показують, що у спірних штатах лідирує Дональд Трамп, однак Джо Байден скорочує своє відставання.

11 січня 2024, 11:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Сполучених Штатах система голосування має певні відмінності ніж в Україні. І в більшості випадків перемога у спірних штатах може дозволити стати президентом США. Грудневе опитування Redfield & Wilton Strategies показали, хто лідирує у цих штатах.

Хто лідерує у спірних штатах: хто перемагає у них, стає президентом США

Дональд Трамп та Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Згідно з опитуваннями Redfield & Wilton Strategies проведеним у грудні 2023 року, Дональд Трамп зберігає лідерство у всіх шести спірних штатах, однак відставання Байдена дещо зменшилось у порівнянні з результатами у листопаді.

Найбільшу перевагу Трамп має у Флориді — 45% голосів проти 34% у Байдена. Однак відставання Байдена в інших штатах скоротилось на 1-6%, зокрема у Пенсильванії рівень підтримки між головними кандидатами у президенти США практично вирівнявся – 40% у Трампа та 39% у Байдена.

Хто лідерує у спірних штатах: хто перемагає у них, стає президентом США - фото 2

Як показують опитування, участь незалежного кандидата Роберта Кеннеді більше шкодить чинному президенту США. Він відбирає у спірних штатах більше голосів Джо Байдена, ніж Дональда Трампа, наприклад у Флориді 13% проти 4%.

Нагадаємо, що у 2016 році Гіларі Клінтон на виборах президента США отримала 48,1% голосів, що більше ніж Дональд Трамп – 46%. Однак кандидатка від демократів програла вибори, адже Трамп виграв у 30 штатах, зокрема і у спірних, тоді як Гіларі Клінтон у 20. Таким чином у виборах президента США спірні штати мають вирішальне значення для перемоги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про перші результати опитувань 2024 року щодо виборів президента США, які показали рівність між Трампом та Байденом.

Також "Коментарі" писали, що Дональд Трамп похвалив Путіна та Сі Цзіньпіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини