Головна Новини Світ США Іран та РФ роблять ставки на різних кандидатів у президенти США: деталі від американської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран та РФ роблять ставки на різних кандидатів у президенти США: деталі від американської розвідки

За даними розвідки США, Росія зацікавлена у перемозі Трампа на виборах, Іран – у Гарріс

8 жовтня 2024, 11:10 comments1921
Поділіться публікацією:

Росія, Іран та Китай не припиняють спроб вплинути на позицію американських виборців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Voice of America з посиланням на останню доповідь Офісу директора національної розвідки.

Іран та РФ роблять ставки на різних кандидатів у президенти США: деталі від американської розвідки

Вибори в США. Фото: з відкритих джерел

Згідно з документом, немає жодних ознак того, що якась із цих країн змінила свої цілі. Водночас, як зазначили у розвідці, Росія та Іран мають різні переваги з приводу переможця президентських виборів.

РФ зокрема продовжує проводити кампанії впливу, спрямовані на те, щоб збільшити шанси колишнього глави Білого дому Дональда Трампа, а також намагаються очорнити в очах американців віце-президента Камалу Гарріс.

А зусилля Ірану залишаються зосередженими на тому, щоб допомогти Гарріс, завдавши шкоди Трампу, зазначили у розвідці, нагадавши про операцію зі злому та витоку інформації, спрямованої проти кампанії Трампа, до якої причетні троє оперативників, які працюють на іранський Корпус вартових ісламської революції.

Щодо Китаю, то, за інформацією американських спецслужб, Китай ще не втрутився в президентську кампанію в США, зосередившись на тому, щоб переконати американських виборців відкинути кандидатів від штатів і місцевих органів влади, які вважаються шкідливими інтересами Пекіна, особливо тих, хто висловлює підтримку Тайваню.

Американські розвідники також зазначають, що Росія та Куба приєдналися до Китаю, націлившись на вибори до Конгресу, штатів і місцевих органів влади.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вибори в США: Дональд Трамп заявив, що євреї будуть частково винні, якщо він програє.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини