Головна Новини Світ США Капітолій можуть штурмувати на інавгурації Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Капітолій можуть штурмувати на інавгурації Байдена

Ряд законодавців закликав жителів по можливості не приїжджати до Вашингтона в день інавгурації через загрозу безпеки, що виходить від прихильників Трампа

12 січня 2021, 23:30
Поділіться публікацією:

Служба безпеки Конгресу Сполучених Штатів попередила сенаторів про заплановане штурмі Капітолію в день інавгурації обраного президента США Джо Байдена. Церемонія відбудеться 20 січня.

Капітолій можуть штурмувати на інавгурації Байдена

Штурм Капитолия. Фото: Зеркало недели

Про це повідомляє The Hill з посиланням на джерело.

За його словами, законодавцям повідомили про ризик збройного нападу на Капітолій, Білий дім і будівля Верховного суду в день інавгурації Байдена.

У Вашингтоні в день інавгурації для забезпечення безпеки будуть залучені близько 15 тисяч співробітників Національної гвардії.

Деякі сенатори, стурбовані загрозою можливих заворушень, закликали виборців не приїжджати до Вашингтона в день інавгурації Байдена.

Знаменитий американської плавець Клит Келлер був помічений в натовпі, що штурмує Капітолій у Вашингтоні кілька днів тому. Дворазовий олімпійський чемпіон з'явився до урядової будівлі в курточці з емблемою олімпійської збірної США, так його і впізнали, повідомляє swimmingworld. Видання зазначає, що на відео Келлер поводиться спокійно і не проявляє агресії. Повідомляється, що Келлер був відвертим прихильником колишнього президента США Дональда Трампа. Його облікові записи в соціальних мережах були видалені або відключені.

Нагадаємо, ш естого січня прихильники президента Дональда Трампа зібралися під Капітолієм США, коли депутати намагалися підрахувати голоси, які підтверджують перемогу обраного президента Джо Байдена. Громадяни вийшли на масовий протест. Дану інформацію передає CNN. Ще вдень американці, які прийшли на акцію протесту, почали руйнувати бар'єри, встановлені по периметру Капітолію.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини