Головна Новини Світ США Китайські хакери могли зламати телефон Трампа: цікаві подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайські хакери могли зламати телефон Трампа: цікаві подробиці

Хакери могли проникнути у телефони Трампа і Венса

сьогодні, 00:45
Поділіться публікацією:

Хакери з Китаю могли отримати доступ до телефонів, якими користувалися кандидат у президенти США Дональд Трамп та кандидат у віцепрезиденти, сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс.

Китайські хакери могли зламати телефон Трампа: цікаві подробиці

Телефон Трампа могли атакувати хакери з Китаю. Фото з відкритих джерел

Як пише газета The New York Times з посиланням на поінформовані джерела, на початку поточного року співробітники служб безпеки США виявили присутність в американських телекомунікаційних системах пов'язаної з Китаєм хакерської групи, яку західні експерти з кібербезпеки назвали Salt Typhoon. Лише нещодавно слідчі встановили, що китайські хакери націлилися на конкретні телефонні номери.

Газета пише, що цього тижня у передвиборчому штабу Трампа повідомили, що він та Венс були серед низки людей, чиї телефонні номери були ціллю хакерських атак через проникнення в системи оператора зв’язку Verizon.

Джерела газети стверджують, що слідчі вже встановлюють, які дані змогли отримати хакери. Наразі розслідування перебуває на початковому етапі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що необхідно якнайшвидше домогтися деескалації військового конфлікту в Україні, заявив голова КНР Сі Цзіньпін під час пленарного засідання саміту БРІКС. "Китай і Бразилія досягли консенсусу з шести пунктів щодо врегулювання української кризи. Разом із відповідними країнами ми ініціювали створення на майданчику ООН групи "друзів миру". Важливо якомога швидше домогтися деескалації ситуації", — сказав Сі Цзіньпін. Китайський лідер заявив, що країни БРІКС виступають "першою фалангою" Глобального півдня та мають продемонструвати "колективну мудрість", а також взяти на себе відповідальність за те, щоб "підтримати мир і домогтися загальної безпеки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини