Головна Новини Світ США Китаю складно підтримувати свою позицію щодо війни в Україні - держсекретар США
commentss НОВИНИ Всі новини

Китаю складно підтримувати свою позицію щодо війни в Україні - держсекретар США

Американський чиновник Ентоні Блінкен вважає, що Китай може у майбутньому змінити свою позицію щодо Росії та війни в Україні.

28 червня 2023, 17:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен стверджує, що попри намагання Китаю допомогти Росії, Пекін змушений позиціювати себе як нейтральна сторона, і це робити дедалі складніше. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Китаю складно підтримувати свою позицію щодо війни в Україні - держсекретар США

Держсекретар США Ентоні Блінкен. Фото з відкритих джерел

Американський чиновник дав інтерв'ю кабельному телеканалу MSNBC щодо ситуації з бунтом Пригожина у Росії, війни в Україні та ставлення до цієї ситуації Китаю.

"Пекіну довелося йти дуже складною лінією щодо цього з першого дня. З одного боку, пошук способів підтримати Росію — включаючи дипломатичне висування її хибних аргументів у всьому світі — і водночас намагання здаватися нейтральним і якось представити себе як миротворця", — говорить Блінкен.

Блінкен розповів, що під час відвідин Китаю минулого тижня він торкнувся питання війни в Україні, однак конкретних кроків не було ухвалено. Держсекретар США зазначає, що між Росією та Китаєм починає посилюватись напруга, яка може врешті-решт відіграти значну роль у завершені війни.

"Можливо, настане момент і з’явиться можливість для справжньої дипломатії та переговорів, коли Китай зможе зіграти позитивну та продуктивну роль", — говорить Блінкен, однак додає, що це ймовірно буде лише в далекому майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з розслідуванням Foreign Policy Китай міг знати про напад Росії на Україну.

Також "Коментарі" писали про Міністерство закордонних справ Китаю, які критично відреагували на слова американського президента Джо Байдена. Лідер Сполучених Штатів назвав Сі Цзіньпіна диктатором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини