Головна Новини Світ США Клин клином вибивають: вчені знайшли новий спосіб захисту від COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

Клин клином вибивають: вчені знайшли новий спосіб захисту від COVID

Американські вчені назвали хворобу, яка блокує поширення коронавірусу організмом на клітинному рівні

27 серпня 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

Клин клином вибивають: вчені знайшли новий спосіб захисту від COVID

COVID на клітинному рівні, фото із відкритих джерел

Вчені Єльського університету провели дослід, за результатами якого застуда здатна захистити людину від зараження коронавірусом. Про це повідомляє британське видання Daily Mail.

Американські вчені заразили риновірусом, який провокує добре знайому всім простуду, штучно вирощену тканину дихальних шляхів, а потім цю саму тканину заразили й коронавірусом. В ході експерименту з’ясувалося, що перший вірус активізував імунну систему, котра в результаті заблокувала подальше поширення COVID.

Відкриття вчених приватного дослідницького університету дало новий поштовх до розробки варіантів лікування коронавірусу, проте самі дослідники наголошують, що такий метод лікування найбільш результативний в перший час після зараження хворого COVIDом, бо не ліквідує вірус, а блокує його експоненціальне розмноження в організмі.  

Нагадаємо, що  Регуляторне агентство з лікарських засобів та медичних товарів Великобританії затвердило американський коктейль з антитіл "Ronapreve",відомий ще як Regen-Cov, як засіб лікування коронавірусу. Штучні антитіла, які містяться у препараті, дозволяють полегшити перебіг захворювання та приблизно на 70% зменшують ризик госпіталізації.

Раніше "Коментарі" також повідомляли, що вчені із США та Японії винайшли новий спосіб лікування остеоартрозу. Виявилось, що страшну хворобу, яка руйнує хрящову тканину і призводить до дисфункції суглобів, можна зупинити введенням синтетичних ниток miR-455. Це стало справжнім проривом у лікуванні остеоартрозу, адже нині лікарі проводять лише симптоматичне лікування хворих, а у складних випадках остеоартрозу рекомендують пацієнтам інвазивну заміну суглобів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини