Головна Новини Світ США Кого хочуть бачити американці у Білому домі – чому проти Байдена та Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Кого хочуть бачити американці у Білому домі – чому проти Байдена та Трампа

Ні 80-річний президент-демократ Байден, ні майже 80-річний республіканець Трамп не користуються популярністю серед американців

6 липня 2023, 13:10 comments2088
Поділіться публікацією:

Як не дивно, але більшість громадян США не хотіли б, щоб лідери президентських перегонів Джо Байден, як і Дональд Трамп, знову балотувалися в президенти США. На сьогоднішній день ні 80-річний президент-демократ, ні майже 80-річний республіканець не користуються популярністю. Як передає портал "Коментарі", про це пише колишній старший радник президента США Карл Роув у статті The Wall Street Journal.

Кого хочуть бачити американці у Білому домі – чому проти Байдена та Трампа

Байден та Трамп. Фото з відкритих джерел

Опитування Economist/YouGov від 13 червня показало, що лише 33% виборців хочуть, щоб Дональд Трамп балотувався, а 26% хочуть, щоб це зробив Джо Байден. А ось переконлива більшість — 56% і 59% відповідно — воліли б залишитися осторонь.

Ця закономірність зберігається у більшості соцопитувань. Так, опитування, проведене телеканалом NBC 18 квітня, показало, що 70% американців вважають, що Байден "не повинен балотуватися в президенти", а 60% вважають, що Трамп також не повинен цього робити. 38% відносяться до Байдена "позитивно", а 48% дали йому "негативну" оцінку, у тому числі 38% — "дуже негативну". Трамп набрав 34% "позитивних" оцінок та 53% "негативних", у тому числі 44% "дуже негативних".

"Є багато причин, чому американцям може не подобатися жоден із лідерів. Можливо, вони вважають Байдена занадто слабким і занадто лівим, а Трампа — занадто деструктивним і корумпованим. Але ці опитування також можуть виявити бажання зміни поколінь. Американці можуть подумати, що можуть зробити щось краще для посади президента, ніж двоє чоловіків, яким сумарно буде 160 років до моменту голосування в наступному році", — пише Роув.

Автор нагадує, що раніше в американському суспільстві вже зустрічалося таке прагнення молодших осіб. Можливо, настав час чергової зміни поколінь.

Читайте на порталі "Коментарі" — 80-річний голова Білого дому Джо Байден, про намір якого брати участь у наступних президентських виборах у США американська преса писала в середині квітня, офіційно підтвердив це рішення. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що означає цей крок 46-го керівника США, а також – хто стане його найвірогіднішим суперником і що слід розуміти в цій ситуації Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини