Головна Новини Світ США Коли Палата представників США може проголосувати за допомогу Україні: стали відомі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Палата представників США може проголосувати за допомогу Україні: стали відомі деталі

За інформацією CNN, Палата представників США може проголосувати за допомогу Україні наприкінці березня-квітні

4 березня 2024, 07:00
Поділіться публікацією:

Палата представників США може проголосувати за законопроєкт про допомогу Україні наприкінці березня, або у квітні 2024 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

Коли Палата представників США може проголосувати за допомогу Україні: стали відомі деталі

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що речник Палати представників США Майк Джонсон зустрівся з республіканцями, які намагалися заручитися його підтримкою для прийняття нового двопартійного пакету допомоги Україні та Ізраїлю.

За даними CNN, голова Палати представників із закордонних справ Майкл Маккол взяв на себе провідну роль у спробі доопрацювати пропозицію та досягти консенсусу всередині Республіканської партії, щоб винести законопроєкт про виділення фінансової допомоги Україні до кінця березня, або у квітні.

Повідомляється, що Джонсон поки не зайняв жодної позиції щодо плану і не взяв на себе зобов'язання проголосувати за нього, сказавши своїм колегам, що їм необхідно спочатку завершити розробку закону про державне фінансування.

Але як тільки цей процес буде завершено, орієнтовно до середини березня, передбачається, що законопроєкт може в найкоротший термін дійти голосування.

"Я думаю, що спікер хоче пройти звичайний процес асигнувань, що непросто. І потім після того, як це буде зроблено, ми займемося додатковими заходами. Зараз ми працюємо над проектом. Я думаю, ви побачите схвалення Палати представників", — сказав МакКол. .

Читайте також на порталі "Коментарі" – допомога Україні з боку США, на жаль, стала заручницею внутрішньополітичної боротьби у контексті намічених на листопад виборів. Спікер Палати представників (нижня палата парламенту) Майк Джонсон, підконтрольний екс-президенту Дональду Трампу (який, схоже, стане головним кандидатом від Республіканської партії), затягує процес винесення законопроєкту про зовнішню допомогу до зали засідань. І це при тому, що Сенат підтримав цей документ ще у середині лютого. Що відбувається та чому? Які варіанти розвитку подій? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини