Головна Новини Світ США Колишній чиновник НАТО розповів, що Крим Україні можуть повернути тільки в одному випадку
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній чиновник НАТО розповів, що Крим Україні можуть повернути тільки в одному випадку

Донбас може бути повернутий при адміністрації Байдена

16 квітня 2021, 05:00 comments1403
Поділіться публікацією:

Завдяки американській адміністрації на чолі з президентом Джо Байденом ситуація на Донбасі може стабілізуватися, однак, для повернення Криму знадобиться більше часу.

Колишній чиновник НАТО розповів, що Крим Україні можуть повернути тільки в одному випадку

Окупований Крим (фото з відкритих джерел)

Про це в ефірі програми "Бацмани" заявив американський дипломат, екс-посол США в Росії, колишній заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу.

"Я думаю, що Донбас може бути повернутий при адміністрації Байдена. Я трохи менш оптимістичний щодо Криму, думаю, що це займе більше часу, для цього може знадобитися відхід пана Путіна від політичної влади і поява нових лідерів", — сказав Вершбоу.

Як вважає екс-посол США в Росії, ці лідери можуть бути і не демократами, але вони все одно будуть усвідомлювати, що окупація Донбасу більше нашкодила безпеки Росії, ніж збільшила її.

"І знову ж таки, я не знаю, як довго Путін буде залишатися при владі. Це складне питання. З його конституційними змінами він міг би залишатися там до 2036 року, але я чомусь вважаю, що, з огляду на протести і загальний рівень невдоволення в Росії, більш прогресивні лідери можуть прийти до влади раніше, ніж прогнозує більшість людей ", — сказав він.

Нагадаємо, в Російській Федерації вважають провокацією заходження кораблів Військово-морських сил США в Чорне море на тлі стягування військ до кордону України, стверджуючи, що є присутнім "високий ризик інцидентів". Таку позицію озвучив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков. Чиновник вважає, що Сполучені Штати влаштовують провокацію, направляючи свої військові кораблі в Чорне море.

Як повідомляли раніше прем'єр і міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів, скільки років піде на повне повернення Криму і окремих районів Донецької та Луганської областей. За його словами, повне повернення і реінтеграція тимчасово окупованих територій України займуть близько 25 років. Він зазначив, що, швидше за все, він не буде останнім міністром, який займається цим питанням. Резніков підкреслив, що не потрібно плутати реінтеграцію і деокупацію.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

иван

16 квітня 2021, 06:45

Российский Крым - это кость в горле у всех противников России. И они первые назвали бы Путина дураком, если бы он его не прибрал.

Drakk

16 квітня 2021, 06:30

Короче этот поц намекает, что он надеется что в РФ произойдет антиконституционный госпереворот, такой же как они смогли провернуть в украине.


Новини