Головна Новини Світ США Колишнього президента США Дональда Трампа виправдали в ході другого процесу про імпічмент
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишнього президента США Дональда Трампа виправдали в ході другого процесу про імпічмент

За імпічмент Дональда Трампа проголосували 50 демократів і 7 республіканців

13 лютого 2021, 23:21
Поділіться публікацією:

Сенат США виправдав 45-го президента США Дональда Трампа в другому історичному процесі щодо імпічменту. Про це повідомляє CNN.

Колишнього президента США Дональда Трампа виправдали в ході другого процесу про імпічмент

Дональд Трамп. Фото: AP/Brynn Anderson

За визнання Дональда Трампа винним в підбурюванні до штурму Капітолію проголосували 57 сенаторів, серед яких 50 — представники Демократичної партії і 7 — республіканці. Проти визнання Трампа винним проголосували 43 сенатори від Республіканської партії. У той же час, для визнання провини колишнього президента США були потрібні 67 голосів.

Лідер сенатської більшості Чак Шумер розірвав рішення Сенату виправдати колишнього президента Трампа, назвавши голосування "неамериканським і образливим для патріотів, які віддали свої життя за нашу республіку протягом століть".

Через кілька хвилин після того, як Сенат прийняв рішення, Дональд Трамп опублікував заяву. Він зазначив, що його прихильників намагалися очорнити і зганьбити правоохоронні органи. Трамп заявив, що завжди залишатиметься прихильником верховенства закону.

Трамп також подякував своїй команді юристів, а також всіх сенаторів і членів Конгресу Сполучених Штатів, "які гордо стояли за Конституцію, яку ми всі поважаємо, і за священні правові принципи, що лежать в основі нашої країни".

Раніше "Коментарі" писали, що колишнього президента Дональда Трампа можуть позбавити однієї з президентських привілеїв . Всім колишнім президентам Америки надається доступ до секретної інформації. Кожен з них може переглядати і стежити за щотижневими звітами розвідки. Однак 45-го президента США Дональда Трампа планують позбавити такої можливості. В даний момент це питання розглядається радниками з національної безпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини