Головна Новини Світ США Конгрес США зробив важливий крок для використання заморожених активів Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Конгрес США зробив важливий крок для використання заморожених активів Росії

Конфісковані кошти акумулюються у спеціальному Фонді підтримки України, а у разі потреби переходять до уряду США

8 листопада 2023, 20:45
Поділіться публікацією:

Члени комітету   закордонних справ Палати представників Конгресу Сполучених Штатів  більшістю голосів схвалили двопартійний та двопалатний законопроект щодо використання заморожених активів РФ на потреби України.

Конгрес США зробив важливий крок для використання заморожених активів Росії

Конгрес США (фото з відкритих джерел)

"Уповноважити державного секретаря надавати додаткову допомогу Україні, а також для інших цілей, використовуючи активи, конфісковані у Центрального банку Російської Федерації та інші суверенні активи Російської Федерації", -  повідомляє "Голос Америки"

За словами конгресмена-республіканця  Майкла Маккола,  що подав  цей  законопроект  для розгляду, там є вимога  для  Білого дому передати Києву заморожені суверенні активи  РФ.

"Нам потрібен план якомога швидшої перемоги, і цей план має гарантувати, що США не будуть нести цей тягар самотужки. Саме тому я вніс на розгляд законопроект про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців. Настав час, щоб Росія розплачувалася за війну, яку вона розпочала", – пояснив конгресмен.

Як стверджується в документі, держсекретар  та співробітники  Агентства  США з міжнародного розвитку протягом 180 днів після набрання чинності нового закону  спільно мають  підготувати для  відповідних комітетів  Конгресу "оцінку найбільш нагальних потреб України у відновленні, допомозі в галузі безпеки та гуманітарної допомоги".

Як зазначено в законопроекті, конфісковані кошти будуть  акумулюватися  на рахунках  спеціального  Фонду підтримки України, а "у разі потреби право власності та дохід від конфіскованих російських суверенних активів переходять до уряду Сполучених Штатів".

Американський конгресмен наголосив, що в його законі  унеможливлено повернення цих активів до держави-агресора, допоки вона не сплатить компенсацію  Україні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що США назвали країни, куди Кремль вливає величезні гроші, поширюючи брехню про Україну

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини