Головна Новини Світ США У США назвали країни, куди Кремль вливає величезні гроші, поширюючи брехню про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали країни, куди Кремль вливає величезні гроші, поширюючи брехню про Україну

За інформацією Держдепу, Росія поширює в Латинській Америці дезінформацію проти України та США

8 листопада 2023, 11:05
Поділіться публікацією:

Росія практично не припиняє кампанію дезінформації по всій Латинській Америці, витрачаючи на це величезні гроші. Москва активно використовує місцеві ЗМІ та соцмережі, щоб поширювати свої пропагандистські тези. Мета таких інформаційних вкидів одна – максимально послабити підтримку України, поширюючи антиукраїнські тези, а також брехливі думки щодо США та НАТО. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Держдепу США.

У США назвали країни, куди Кремль вливає величезні гроші, поширюючи брехню про Україну

Росія поширює у Латинській Америці дезінформацію. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що росіяни активно використовують свої дипломатичні канали для поширення російських тез в Аргентині, Болівії, Чилі, Колумбії, Кубі, Мексиці, Венесуелі, Бразилії, Еквадорі, Панамі, Парагваї, Перу та Уругваї, а також інших країнах.

"Російські агенти впливу адаптували свої зусилля, щоб все більше приховувати свій слід, "відмиваючи" меседжі, що віддають перевагу, через велику екосистему російських проксі-сайтів, приватних осіб і організацій, які здаються незалежними джерела новин", – йдеться в повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час зустрічі з представниками Громадської палати Росії президент-диктатор Володимир Путін видав чергову порцію історії з паралельного світу. Він позитивно відгукнувся про Золоту Орду, акцентуючи її антизахідному ухилі. В черговий раз заявив, що "не було жодної України", тут же, суперечачи собі, заявивши, що "сама вона у 16 столітті прийшла" до Росії. І спробував виправдати анексію Криму та подальшу агресію проти України захистом людей від якоїсь "мерзавки нацисткою". Чому явне, навіть навмисне божевілля Путіна знаходить родючий ґрунт у головах росіян? Чи є надія на протверезіння цієї нації на кшталт того, як сталося з німцями та японцями після Другої світової? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – є чіткий план: Блінкен зробив нову заяву про допомогу Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини