Головна Новини Світ США Конкуренція з Китаєм та Росією: чому США зосередилися на космосі
commentss НОВИНИ Всі новини

Конкуренція з Китаєм та Росією: чому США зосередилися на космосі

США опублікували нову стратегію використання космосу

1 грудня 2021, 19:04
Поділіться публікацією:

Адміністрація Байдена в середу, 1 грудня, виклала нову стратегію використання космосу в цивільній, комерційній та національній безпеці на тлі зростання комерційних інтересів і занепокоєння щодо китайської та російської конкуренції. Про це повідомляє Reuters.

Конкуренція з Китаєм та Росією: чому США зосередилися на космосі

Астронавти Європейського космічного агентства і NASA - Reuters

Віце-президент США Камала Харріс, яка збиралася скликати інавгураційне засідання Національної космічної ради, планувала попросити членів урядового органу "прискорити, розширити та розробити правила та норми відповідальної поведінки в космосі", — повідомили в Білому домі.

"Ми стоїмо на порозі історичних змін у доступі та використанні космосу – змін, які можуть принести переваги космосу більшій кількості людей і спільнот, ніж будь-коли раніше", – йдеться у звіті адміністрації, в якому викладено її космічні пріоритети.

Інавгураційне засідання ради відбулося в той час, коли Вашингтон хвилювався через посилення безпекової активності його основних суперників у космосі. Цього року китайські випробування гіперзвукової зброї підняли перспективу гонки озброєнь над орбітальними системами, які могли б уникнути поточної протиракетної оборони.

Адміністрація також засудила минулого місяця російське випробування протисупутникової зброї, яке, за їхніми словами, створило уламки та поставило під загрозу Міжнародну космічну станцію (МКС).

Президент Джо Байден також має підписати в середу, 1 грудня, розпорядження про додавання до складу Національної космічної ради керівників департаментів освіти, праці, сільського господарства та внутрішніх справ, а також свого національного радника з клімату.

Адміністрація також хоче, щоб було більше даних про космічний клімат і посилилися наукові зусилля, які могли б допомогти створенню робочих місць і підвищенню конкурентоспроможності США.

Як повідомляли раніше "Коментарі", начальник британської зовнішньої шпигунської служби Річард Мур попередив, що противники Заходу, такі як Китай і Росія, намагаються оволодіти штучним інтелектом у спосіб, який може революціонізувати геополітику протягом наступного десятиліття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини