Головна Новини Світ США Кордони 1991 року не є недосяжною мрією: на що вказали Байдену екс-військові і дипломати
commentss НОВИНИ Всі новини

Кордони 1991 року не є недосяжною мрією: на що вказали Байдену екс-військові і дипломати

Байдена закликали відмовитися від установок про те, що Україна не зможе повернутися до кордонів 1991 року

22 серпня 2024, 13:20
Поділіться публікацією:

Кілька днів тому американські колишні дипломати та високопоставлені військові оприлюднили драфт відкритого листа до все ще президента США Джо Байдена, в якому "уклінно попросили" захисника демократії припинити "тягнути му-му" і до 30 вересня 2024 року надати Україні все необхідне в межах того президентського права фінансових витрат, яке якраз спливає в кінці вересня, повідомив у Фейсбуці політолог Дмитро Золотухін.

Кордони 1991 року не є недосяжною мрією: на що вказали Байдену екс-військові і дипломати

Джо Байден

За його словами, колишні дипломати та військові закликали Байдена мати єдину з Україною стратегію перемоги, засновану на формулі президента Володимира Зеленського.

"Перестати нити, що кордони 1991 року — недосяжна мрія. Зняти усі обмеження на використання озброєння. Запросити Україну в НАТО", — розповідає Золотухін.

Під листом поставили свої підписи, зокрема генерал Філіп Брідлав, Ян Бжезінські, генерал Бен Ходжес, конгресмен Том Маліновскі, посол Александр Вершбоу, посол Марі Йовановіч.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель висловив думку, що зняття обмежень на застосування українськими силами проти російських окупантів західної зброї сприятиме мирним зусиллям і допоможе зберегти життя українців. Зокрема, Боррель на своїй сторінці в соцмережі X зазначив, що зняття цих обмежень, відповідно до міжнародного права, матиме кілька важливих наслідків. По-перше, каже він, це — посилення самооборони України та позбавлення Росії можливості безкарно атакувати українські міста та інфраструктуру. По-друге, зменшення людських жертв і руйнувань на території України. Окрім того, Боррель переконаний, що дозвіл на удари вглиб Росії буде сприяти мирним ініціативам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини