Головна Новини Світ США Коронавірус у США: у країні реєструють рекордну кількість хворих
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус у США: у країні реєструють рекордну кількість хворих

У країні за добу зареєстрували 1,48 млн випадків захворювання на коронавірус

11 січня 2022, 18:45
Поділіться публікацією:

 В  Сполучених Штатах фіксують нові максимуми випадків шпиталізації та нових виявлених   підтверджень коронавірусної хвороби. Зокрема,  в січні цього року в лікарні шпиталізовано 132 646 хворих американців. Їх чисельність перевищує минулорічну. Разом з тим, за добу в Америці  зареєстровано 1,48 млн інфікованих громадян на це захворювання,  що побило рекорд добового приросту  серед всіх країн світу. Про це інформує Голос Америки.

Коронавірус у США: у країні реєструють рекордну кількість хворих

У США ростуть темпи госпіталізації хворих з "Омікроном" (фото з відкритих джерел)

Оприлюднена статистика Reuters, говорить про те, що  кількість випадків шпиталізації  ставала більшою ще  з кінця грудня 2021 року. За три тижні вона подвоїлась. Ці максимуми  збіглися з часом, коли в країні набрав стрімкого поширення новий  штам "Омікрон". Він зараз  домінує  в Сполучених Штатах, швидко витісняючи з перших позицій січня інший штам "Дельту".

В країні, як свідчить аналіз, максимум випадків шпиталізації   хворих реєструють в таких штатах країни, як Делавер, Іллінойс, Мен, Меріленд, Міссурі, Огайо, Пенсільванія, Пуерто-Ріко, Вермонт, Вірджинія та Вісконсін,.  Ще на Американських Віргінських островах у Вашингтоні.

Зараз  загальна чисельність хворих  в Америці  перевищує  61,5 млн чоловік, померли  від коронавірусного захворювання  більш як  839 тис. людей.

 Рекорди щодо збільшеної кількості інфікованих громадян на минулому тижні були встановлені  у Великій Британії, Італії, Греції, Франції та Швейцарії. Поширенню небезпечної хвороби сприяє  Омікрон-штам. На  думку експертів, він  вважається таким, що є "надзвичайно заразним".

Медики схиляються до думки, що новий штам "Омікрон"  хворі переносять менш важко. Але представники органів  охорони здоров'я попереджують, що велика кількість інфікованих хворих  спричинить  велике  навантаження на  медичні заклади. Деякі з них призупинили  виконувати планові  процедури з причини  напливу  хворих та при нестачі в цих закладах  медичних кадрів. 

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у США фіксують пік госпіталізацій.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини