Головна Новини Світ США Коронавірус залишається в організмі місяцями: що виявили учені
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус залишається в організмі місяцями: що виявили учені

Вчені зі Штатів дослідили внутрішні органи та мозок померлих від коронавіруса

26 грудня 2021, 20:45
Поділіться публікацією:

Науковці Національного інституту здоров'я США дійшли до висновків, що вірус SARS-CoV-2, що викликає COVID-19, може залишатися в тканинах організму тривалий час, навіть кілька місяців. Про це пише журнал Nature.

Коронавірус залишається в організмі місяцями: що виявили учені

В Україні виявили Омікрон, фото з відкритих джерел

У тексті статті говориться, що науковці з'ясували, що вірус може "мандрувати" з легень до мозку, серця, інших внутрішніх органів й там ділитися. Стаття з результатами дослідження ще не рецензована.

Науковці провели 44 розтини тих, хто помер й був інфікований COVID-19. У всіх померлих вірус виявили в інших органах і мозку. Навіть у тих, хто мав безсимптомний чи легкий перебіг COVID-19, реплікація вірусу присутня в багатьох позалегеневих тканинах. Піддослідні померли в різний час від початку зараження — від кількох неділь до семи місяців.

"Крім того, ми виявили РНК SARS-CoV-2 у багатьох анатомічних ділянках, включаючи області по всьому мозку, протягом 230 днів після появи симптомів. Незважаючи на широке поширення SARS-CoV-2 в організмі, ми спостерігали незначне запалення або пряму вірусну цитопатологію поза легенями. Наші дані доводять, що SARS-CoV-2 викликає системну інфекцію і може зберігатися в організмі місяцями", — йдеться в статті.

Таким чином вірус потрапивши в організм, викликає запалення інших органів й хвороба затягується, а чимало пацієнтів продовжують хворіти після періоду загострення симптомів.

Раніше ми писали, що учені під керівництвом Лейфа-Еріка Сандера з лікарні Charite в Берліні розповіли, як Covid-19 впливає на легеневу тканину пацієнтів. Відомо, що після тяжкого перебігу хвороби вона рубцюється, потовщується і стає нееластичною.

 Як повідомляв портал "Коментарі", лікар-інфекціоніст розповів, чи треба українцям хвилюватися через поширення Омікрону.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини