Головна Новини Світ США Космічна гонка з Китаєм: чому США розвиваються вдвічі повільніше
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічна гонка з Китаєм: чому США розвиваються вдвічі повільніше

Було зазначено, що Китай може обігнати США до кінця 2030 року

5 грудня 2021, 20:10
Поділіться публікацією:

Генерал Девід Томпсон, віце-начальник космічних операцій Космічних сил США, заявив у суботу, 4 грудня, що Китай розвиває свої космічні можливості "вдвічі швидше", ніж США. Про це повідомляє CNN.

Космічна гонка з Китаєм: чому США розвиваються вдвічі повільніше

Китайська ракета - Reuters

Генерал Томпсон попередив, що Китай може обігнати США за космічними можливостями до кінця десятиліття. Заява пролунала перед групою американських космічних експертів і лідерів, які виступали на Форумі національної оборони Рейгана.

"Той факт, що, по суті, вони в середньому будують, розгортають та оновлюють свої космічні можливості вдвічі швидше, ніж ми, означає, що дуже скоро, якщо ми не почнемо прискорювати наші можливості розвитку та доставки, вони будуть потужнішими за нас", — сказав генерал Томпсон.

До генерала Томпсона приєдналися Джим Купер, демократ з Теннессі, який очолює підкомітет стратегічних сил Комітету з питань збройних сил Палати представників, який допомагає контролювати бюджет Космічних сил, і Кріс Кубасік, президент і генеральний директор L3Harris Technologies, оборонного підрядника, який розробляє Space і бортові системи.

Купер зазначив, що США беруть участь у так званій космічній гонці з Китаєм. І генерал Томпсон, і Кубасик погодилися з оцінкою Купера.

Купер був непохитним прихильником космічних сил, але заявив у суботу, 4 грудня, що вони не рухаються достатньо швидко, щоб "йти в ногу" з приватною промисловістю.

"Це чудово, що приватний сектор набагато інноваційніший, ніж наші ВПС, і нам потрібно зробити так, щоб космічні сили були набагато більш інноваційними і намагалися не відставати від приватного сектора. Щоб бути дійсно кращими, ми повинні вийти за межі уяви Ілона Маска, уяви Джеффа Безоса, за межі їхніх кишенькових книжок. Бюджет зараз становить 17 мільярдів доларів – це багато грошей, але чи достатньо ми робимо?", – сказав Купер.

Купер наголосив, що космічні сили повинні бути більше схожими на Національне розвідувальне управління, яке контролює урядові космічні супутники та надає супутникову розвідку кільком агентствам США.

Як повідомляли раніше "Коментарі", адміністрація Байдена виклала нову стратегію використання космосу в цивільній, комерційній та національній безпеці на тлі зростання комерційних інтересів і занепокоєння щодо китайської та російської конкуренції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини