Головна Новини Світ США Криза в США: Байден заявив, що готовий закрити кордон США
commentss НОВИНИ Всі новини

Криза в США: Байден заявив, що готовий закрити кордон США

Джо Байден заявив, що готовий закрити кордон США у разі кризи, але потрібний законопроєкт

27 січня 2024, 16:37 comments2771
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що готовий закрити південний кордон у разі кризи з мігрантами. Він закликав законодавців ухвалити відповідний законопроєкт. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Білий дім.

Криза в США: Байден заявив, що готовий закрити кордон США

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Президент США зазначив, що два місяці тому він доручив своїй команді розпочати переговори у Сенаті, щоб вирішити питання захисту кордону.

"Ось уже кілька тижнів вони цим займаються. Працюємо цілодобово. Те, що було узгоджено, могло б — якби було ухвалено в законі — стати найжорсткішим і найсправедливішим набором реформ для забезпечення безпеки кордонів, який будь-коли був", — наголосив Байден.

За його словами, нові рішення дали б йому повноваження закрити кордон у разі кризи, якщо вона буде перевантажена.

Джо Байден закликає Конгрес надати фінансування на захист кордону. Зокрема, це включає роботу 1300 агентів прикордонної служби, 375 імміграційних суддів, 1600 офіцерів притулку та понад 100 новітніх інспекційних машин.

"І, якби мені надали такі повноваження, я б скористався ними того дня, коли підпишу закон. Забезпечення безпеки кордону за допомогою цих переговорів — перемога для Америки. Для всіх, хто потребує посилення контролю, це спосіб зробити це. Якщо ви серйозно ставтеся до кризи, ухваліть двопартійний законопроект, і я його підпишу", — заявив Джо Байден.

Читайте також на порталі "Коментарі" — надії на те, що американські парламентарі, повернувшись із новорічних канікул, вирішать нарешті позитивно питання про надання допомоги Україні, схоже, не справдилися. Спікер Палати представників Конгресу – республіканець-трампіст Майк Джонсон – продовжує робити максимум, щоби поховати це питання. Не виключено, що це робиться за прямою вказівкою Дональда Трампа, який мріє про друге пришестя в Білий дім, який нібито тисне на Конгрес, щоб заблокувати будь-які компроміси – заради отримання на цій темі додаткових балів на виборах. Чому ситуація зайшла в такий глухий кут? Як події у ракурсі підтримки нашої країни партнерами можуть розвиватися далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини