Головна Новини Світ США 50 мільярдів для України під загрозою: несподіваний фактор Камали Гарріс
commentss НОВИНИ Всі новини

50 мільярдів для України під загрозою: несподіваний фактор Камали Гарріс

Камала Гарріс стала неочікуваним моментом під час дискусій США та ЄС щодо допомоги Україні.

5 вересня 2024, 13:47 comments3480
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Збільшення шансів кандидатки в президенти США Камали Гарріс виграти вибори погіршує ситуацію з узгодженням умов щодо надання Україні кредиту на 50 млрд доларів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

50 мільярдів для України під загрозою: несподіваний фактор Камали Гарріс

Камала Гарріс та Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

До моменту, як Джо Байден відмовився від участі в президентських виборах, перспектива перемоги Дональда Трампа змусила дипломатів у США та Європі відкласти розбіжності та прийняти рішення щодо допомоги Україні до кінця року.

Як вказує Politico, хоч і незначна, але перевага Гарріс над Трампом сприяла відновленню дискусій між західними партнерами. Дипломати побоювались, що Трамп може зірвати угоду, тому планували її прийняти до того, як він зможе стати президентом. Проте, Камала Гарріс навряд чи піде на подібні кроки, якщо стане президенткою.

"Як наслідок, розбіжності між ЄС і США щодо тонкощів позики — яка буде погашена шляхом прибутків від заморожених російських активів – посилились", — розповіли Politico двоє чиновників ЄС, які обізнані у цьому питанні.

Кредит Україні було узгоджено на рівні урядів G7 у червні, але ЄС і США продовжують розходитися в деталях. Основні дискусії полягають в тому, що більшість заморожених активів РФ перебуває в Європі, тому США вимагає від ЄС гарантії щодо кредиту. Однак у ЄС важко виконати цю вимогу, адже для цього потрібна одностайність під час голосування, а кілька європейських країн виступають проти будь-якої допомоги Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Угорщині назвали фактор, без якого їх країна не виживе та звинуватили у цьому Україну.

Також "Коментарі" писали, що у США зробили нову заяву про далекобійну зброю після ударів по Полтаві та Львову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини