Головна Новини Світ США У США зробили нову заяву про далекобійну зброю після ударів по Полтаві та Львову
commentss НОВИНИ Всі новини

У США зробили нову заяву про далекобійну зброю після ударів по Полтаві та Львову

США продовжують забороняти Україні використовувати далекобійну зброю для ударів по Росії.

5 вересня 2024, 10:40 comments2854
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив, що США не змінює свою політику щодо використання Україною американської далекобійної зброї для ударів вглиб території Росії. 

У США зробили нову заяву про далекобійну зброю після ударів по Полтаві та Львову

Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

На брифінгу у Білому домі Джона Кірбі запитали, чи зміниться політка США після того, як Росія провела чергові комбіновані атаки по Україні з використанням ракет та дронів, зокрема по Полтаві та Львову, де були вбиті цивільні громадяни. За словами Кірбі, у США "немає нічого нового" щодо зміни використання далекобійної зброї

"Наша позиція щодо ударів по території Росії залишається незмінною", — сказав Кірбі.

Радник Білого дому з питань національної безпеки також пояснив, що далекобійні ракети ATACMS нібито не зможуть знищити велику кількість російських літаків, адже Кремль перемістив їх вглиб країни.

"Зазначу, що 90% літаків, які Росія використовує для авіаударів, розміщені на відстані понад 300 кілометрів від кордону з Україною. Тому твердження, що ATACMS дозволять Україні знищити більшість цих літаків, є помилковим", – додав Кірбі.

Нагадаємо, що після ракетного удару по Полтаві 3 вересня загинули 54 людини. Від російського удару по будинках у Львові 4 вересня було вбито сім людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі відреагували на ракетний удар по Львову. Також російський ракетний удар по Полтаві прокоментували у Китаї.

Також "Коментарі" писали про цинічну реакцію Міністерства оборони РФ на удар по Львову, де загинули цивільні. У Росії заявили, що влучили по "військовим об'єктам" в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини