Головна Новини Світ США Лідери Конгресу США досягли угоди: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідери Конгресу США досягли угоди: про що йдеться

У США знайшли вихід, як не допустити "шатдауну"

8 січня 2024, 07:10
Поділіться публікацією:

Лідери Конгресу досягли угоди щодо фінансування роботи уряду США у 2024 році, щоб запобігти "шатдауну". Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

Лідери Конгресу США досягли угоди: про що йдеться

Конгрес США. Фото: із відкритих джерел

Згідно з домовленістю, для фінансування федерального уряду в 2024 пропонується виділити 1,66 трильйона доларів. На оборонні потреби передбачено 886,3 млрд., а 772,7 млрд. на внутрішні дискреційні витрати.

Зазначається, що угода, про яку спільно оголосили лідер більшості в Сенаті Чак Шумер і спікер Палати представників Майк Джонсон, швидше за все, зіткнеться з шаленою опозицією з боку ультраправих республіканців у Палаті, які виступають за різке скорочення бюджету.

У неділю, 7 січня, президент США Джо Байден заявив, що ця угода наблизила країну на крок до запобігання непотрібному припиненню роботи уряду та захисту важливих національних пріоритетів.

"Це відображає рівень фінансування, про який я домовився з обома сторонами", – заявив Джо Байден після оголошення угоди.

Варто зазначити, що контрольована республіканцями Палата представників та Сенат, де більшість демократів ще мають домовитися про те, як розподілити ці кошти.

Зазначимо, Шатдаун – це стан, коли частина американського уряду припиняє роботу через відсутність нового бюджету. 2023 року США двічі вдалося уникнути цього.

Нагадаємо, що у вересні загроза припинення роботи уряду була пов'язана із позицією ультраправих республіканців. Вони блокували ухвалення бюджетних законопроектів на 2024 рік через нібито "зайві" витрати. Зокрема республіканці виступали проти додаткової допомоги Україні. У листопаді після довгих суперечок США схвалили новий тимчасовий бюджет для уряду без допомоги України та Ізраїлю. Байден підписав закон, який допоміг уникнути "шатдауну".

Читайте також на порталі "Коментарі" — коли проясниться ситуація за допомогою України від США: про яку загрозу говорять у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини