Головна Новини Світ США Медичний радник Білого дому повідомив, коли хвиля штаму Omicron досягне піку
commentss НОВИНИ Всі новини

Медичний радник Білого дому повідомив, коли хвиля штаму Omicron досягне піку

Експерт робить висновки, посилаючись на дані, що надходять з Південної Африки

30 грудня 2021, 16:03
Поділіться публікацією:

Головний медичний радник Білого дому доктор Ентоні Фаучі заявив, що остання хвиля пандемії COVID-19 у США може досягти піку до кінця наступного місяця. Про це повідомляє Insider.

Медичний радник Білого дому повідомив, коли хвиля штаму Omicron досягне піку

Головний медичний радник Білого дому доктор Ентоні Фаучі - Insider

"У Південній Африці він (вірус), безумовно, досяг піку досить швидко" , — сказав Фаучі в ефірі CNBC "Closing Bell" у середу, 29 грудня, маючи на увазі штам коронавірусу Omicron, про який в країні вперше повідомили наприкінці листопада. 

Варіант Omicron став найпоширенішим штамом коронавірусу в США.

Враховуючи розміри США та рівень вакцинації в країні, пік "ймовірно, буде трохи пізніше, ніж через пару тижнів, імовірно, до кінця січня", – сказав Фаучі CNBC.

У недавньому звіті Техаського університету підраховано, що пік випадків захворювання Omicron в США може бути досягнутим між 18 січня і 3 лютого, тоді як щоденні випадки COVID-19 можуть знизитися в березні, навіть якщо Omicron залишиться широко поширеним.

Стосовно теорії про те, що варіант Omicron може прискорити кінець пандемії, Фаучі сказав CNBC, що, хоча сценарій можливий, "немає гарантії", що він станеться.

"Але якщо у вас є дуже трансмісивний вірус, який замінює інший вірус, і цей вірус має менший ступінь тяжкості, це принесе позитивний результат", — сказав Фаучі.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Omicron створює нейтралізуючий імунітет проти штаму Delta. Дослідження, яке ще не пройшло рецензування, показало, що люди, які були інфіковані Omicron, особливо ті, які були вакциновані, виробляли підвищений імунітет до штаму Delta. В аналізі взяли участь 33 вакциновані і невакциновані людини, які були інфіковані штамом Omicron в Південній Африці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини