Головна Новини Світ США Мінфін США тимчасово скасував деякі санкції з російських банків
commentss НОВИНИ Всі новини

Мінфін США тимчасово скасував деякі санкції з російських банків

США дозволи проводити фінансові операції з банками Росії, якщо вони стосуються сфери енергетики.

30 квітня 2024, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство фінансів США надало дозвіл на здійснення операцій з російськими банками у сфері енергетики. Згідно з виданою ліцензією тимчасове скасування на фінансові операції діятиме до 1 листопада 2024 року, однак може бути продовжено.

Мінфін США тимчасово скасував деякі санкції з російських банків

Мінфін США дозволив фінансові операції з російськими банками. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Радіо Свобода", у ліцензії Мінфіну США на тимчасове зняття заборони потрапили ВТБ, Центробанк, Ощадбанк, Альфа-Банк, Совкомбанк, Росбанк, ВЕБ.РФ, банк "Зеніт" і банк "Санкт-Петербург".

Міністерство фінансів США пояснює, що фінансові операції дозволені у сфері енергетики, зокрема вони стосуються виробництва, видобутку, зрідження, переробки, транспортування, купівлі нафти та інших енергоресурсів – газу, вугілля, урану, деревини.

Нагадаємо, що перші санкції проти російських банків США ввели у 2022 після повномасштабного вторгнення в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що західні банки, які залишились у Росії після повномасштабного вторгнення заплатили в російський бюджет у 2023 році 800 млн євро податків. Лідером за податками став австрійський Raiffeisen Bank International, який сплатив понад половину загальної суми податків від західних фінансових установ. Крім того, саме Raiffeisen Bank збільшив утричі свої прибутки в РФ — до 1,8 млрд євро, що становить половину прибутку банку з Австрії.

Також "Коментарі" писали про заяву українського народного депутата, який розповів, як влада збирається отримати доступ до банківських карток українців оминувши банківську таємницю. Для цього українцям потрібно буде прив'язати карту до застосунку "Дія" у програмі національного кешбеку.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

stalk

1 травня 2024, 06:32

Одне питання: не гидко, в черговий раз, передруковувати кацапський фейк? Чи ви не в курсі, що джерелом цього є вороже видання Коммерсант? 20$ завжди 20$?


Новини