Головна Новини Світ США Міністри Японії та США проведуть переговори у форматі "два плюс два": про що говоритимуть посадовці
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністри Японії та США проведуть переговори у форматі "два плюс два": про що говоритимуть посадовці

Переговори пройдуть у п'ятницю, 7 січня

5 січня 2022, 10:54
Поділіться публікацією:

Міністри закордонних справ і оборони Японії проведуть переговори зі своїми американськими колегами у п’ятницю, 7 січня, у форматі "два плюс два", щоб обговорити питання безпеки. Таку заяву зробило у середу, 5 січня, міністерство закордонних справ Японії. Про це повідомляє Reuters.

Міністри Японії та США проведуть переговори у форматі "два плюс два": про що говоритимуть посадовці

Прапори США та Японії - фото з відкритих джерел

Оголошення про переговори двох ключових союзників було оприлюднено лише через кілька годин після того, як Північна Корея здійснила очевидний запуск балістичної ракети. 

Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаяші та міністр оборони Нобуо Кіші проведуть переговори з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і міністром оборони Ллойдом Остіном у п'ятницю за допомогою відеозв'язку, йдеться у повідомленні МЗС.

Обговорення будуть зосереджені на загальній ситуації з безпекою, з якою стикаються обидва союзники, а також на питаннях, що стосуються "вільного та відкритого Індо-Тихоокеанського регіону", додали в ньому.

Як повідомляли раніше "Коментарі", вищі офіційні особи США та Росії з питань Ірану зустрілися у Відні для переговорів. Михайло Ульянов, представник Росії з переговорів щодо ядерної угоди, написав у Twitter, що він двічі зустрічався зі спеціальним представником США в Ірані Робертом Меллі, опублікувавши фотографії себе та американського дипломата, які сидять навпроти довгого столу. У Держдепі на запитання про зустріч відповіли, що не обговорюють деталі дипломатичних розмов.

Крім того, держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову зі своїми французькими, німецькими та британськими колегами, і серед тем обговорення були ядерні переговори з Іраном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини