Головна Новини Світ США Мирна угода між Україною і РФ в Стамбулі була неприйнятною для США. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Мирна угода між Україною і РФ в Стамбулі була неприйнятною для США. Про що мова

США не хотіли брати на себе зобов’язань, які були прописані в мирній угоді, яку розробляли Україна та РФ у 2022 році, повідомляє Foreign Affairs. Саме тому, вона стала неприйнятною для США і там вирішили дати Києву зброю

16 квітня 2024, 19:46
Поділіться публікацією:

Київ не провів консультації із Вашингтоном навесні 2022 року, коли обговорював у Стамбулі з Росією мирну угоду. В ній на Сполучені Штати покладались певні зобов’язання, зокрема, у разі повторної агресії РФ, Штати повинні були захисти Україну шляхом вступу у війну.

Мирна угода між Україною і РФ в Стамбулі була неприйнятною для США. Про що мова

Переговори в Стамбулі

"Сама лише ця умова зробила б угоду неприйнятною для Вашингтона"
, – відзначило видання.

Саме тому, підкреслив один із колишніх чиновників, на якого посилається видання, Захід не схвалив мирні домовленості між Україно та РФ і вирішив надати Києву військову допомогу та накласти більш жорсткі санкції на Росію.

За словами згаданого екс-чиновника, в таких умовах Захід не лише не схвалив російсько-українські домовленості, а пішов шляхом збільшення військової допомоги Києву та посилив санкційний тиск на Росію.

Разом з тим Foreign Affairs стверджує, що такі дії не свідчать про те, що Захід зірвав мирні переговори між Україною та РФ. Видання додає, що мирні домовленості були зірвані також тому, що РФ не змогла захопити Київ, Харків, Чернігів та Суми. А це, своєю чергою, дало надію українцям, що вони зможуть отримати перемогу над агресором.

Правда, видання додає, що все ж обіцянки від Заходу надати всю необхідну зброю таки надало Києву додаткову мотивацію боротися з агресором. Плюс така обіцянка надихнула президента Володимира Зеленського, який відмовився від ідеї займатися дипломатією і вирішив боротися з агресором.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США наразі припинили надавати Україні всю необхідну допомогу. До того ж там повідомили, що не будуть захищати Україну як Ізраїль, бо для цього немає підстав. Разом з тим, в Україні вважають, що підстави все ж є – і назвав їм – Будапештський меморандум. Він був підписаний 30 років тому і навіть ратифікований Радою безпеки ООН,




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини