Головна Новини Світ США США звинуватили в брехні. Вони повинні допомагати Україні так, як і Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

США звинуватили в брехні. Вони повинні допомагати Україні так, як і Ізраїлю

США і Британія брешуть, коли говорять про те, що не можуть допомагати Україні так, як і Ізраїлю, про це заявив політик Роман Безсмертний. За його словами, 30 років тому вони дали нашій державі гарантії безпеки

16 квітня 2024, 18:35 comments1653
Поділіться публікацією:

Скидається на те, що Сполучені Штати зовсім забули про те, що 30 років тому дали Україні гарантії безпеки щодо її територіальної цілісності, заяви Роман Безсмертний.

США звинуватили в брехні. Вони повинні допомагати Україні так, як і Ізраїлю

Підписання Будапештського меморандуму

"Безглуздими виглядають заяви представника Білого дому Кірби і міністра МЗС Великобританії Камерона про те, що вони не можуть діяти з Україною так, як з Ізраїлем: збивати ракети, бо не хочуть поширення війни. Не знають? Забули? Чи може російсько- українська війна… потрібна світові?"
— відзначив Безсмертний.

Він нагадав, що в 1994 році Президент Клінтон і премʼєр Мейджор підписали меморандум щодо гарантій безпеки Україні в звʼязку з приєднанням до договору про нерозповсюдження ядерних озброєнь.

Більше того, додав політик, цей документ про гарантії безпеки був проголосований Радою безпеки ООН. Тобто, додав він, існують всі підстави для того, щоб Україна, як і Ізраїль отримали від своїх гарантів всю необхідну допомогу щодо відбиття агресії Росії.

Нагадаємо, раніше координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати не мають наміру діяти в Україні так само, як діяли під час атаки Ірану на Ізраїль, коли збивали іранські дрони та ракети. За його словами, мова йде про дві різні війни. Він підкреслив, що Байден завжди казав, що Америка не буде приймати безпосередню участь у війні в Україні. Кірбі додав, що США вважають за краще надати Києву необхідну зброю, щоб він міг сам захищатися від агресії Росії.

Разом з тим, експерти відзначають, що якщо Штати будуть займати таку боягузливу позицію, то віддадуть Росії не тільки Україну, а і країни Балтії та Польщу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

16 квітня 2024, 18:46

Очевидно, що Зеленський про таке і не чув. Там і Китай розписався.


Новини