Головна Новини Світ США Мирні переговори України та РФ: у США зробили нову заяву про тиск на Київ
commentss НОВИНИ Всі новини

Мирні переговори України та РФ: у США зробили нову заяву про тиск на Київ

Ведант Пател заявив, що Держдеп США нічого не знає про подібні консультації з українською стороною

8 листопада 2023, 22:20
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати  не організовували з  Києвом  консультації з приводу можливого  початку "мирних переговорів" з країною-агресоркою  РФ. Про це під час брифінгу  повідомив  заступник представника Державного департаменту США Ведант Пател.

Мирні переговори України та РФ: у США зробили нову заяву про тиск на Київ

США не схиляють Україну до переговорів з РФ (фото з відкритих джерел)

Як стверджує американський посадовець, в Держдепі США нічого не знають  про подібні консультації з  представниками України. Пател  наголосив: у Вашингтоні не збираються штовхати  Україну до перемовин з Кремлем.

"Як ми вже неодноразово говорили, нічого не повинно відбуватися про Україну без України. Нам не відомо нічого про будь-які розмови з Україною щодо переговорів поза формулою миру", —  сказав  Ведант  Пател.

При цьому, за словами  заступника  представника Держдепу, будь-які рішення про перемовини з Росією повинен  ухвалювати  Київ, а США і  далі надаватимуть підтримку українцям.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Конгрес США зробив важливий крок для використання заморожених активів Росії. Члени комітету   закордонних справ Палати представників Конгресу Сполучених Штатів  більшістю голосів схвалили двопартійний та двопалатний законопроект щодо використання заморожених активів РФ на потреби України. 

За словами конгресмена-республіканця  Майкла Маккола,  що подав  цей  законопроект  для розгляду, там є вимога  для  Білого дому передати Києву заморожені суверенні активи  РФ.
 Як стверджується в документі, держсекретар  та співробітники  Агентства  США з міжнародного розвитку протягом 180 днів після набрання чинності нового закону  спільно мають  підготувати для  відповідних комітетів  Конгресу "оцінку найбільш нагальних потреб України у відновленні, допомозі в галузі безпеки та гуманітарної допомоги".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини