Головна Новини Світ США "Мисливці за ураганами" спрямували літак у центр урагану Мілтон (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мисливці за ураганами" спрямували літак у центр урагану Мілтон (ВІДЕО)

Для кращого прогнозування погоди вчені пролетіли крізь шторм 5 категорії ураган Мілтон.

сьогодні, 09:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

"Мисливці за ураганами" направили літак у центр урагану Мілтон, який прямує до США, як шторм 5 категорії. У мережі з'явився запис з борту "Miss Piggy", на якому видно, яким складним був цей політ.

"Мисливці за ураганами" спрямували літак у центр урагану Мілтон (ВІДЕО)

Науковці полетіли в центр урагану Мілтон. Фото з відкритих джерел

Вчені з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) піднялися в повітря на літаку "Miss Piggy" і вирушили до центру урагану Мілтон, який вирує над Мексиканською затокою. Хоча дослідники звикли, що при зборі даних за таких обставин на борту не дуже спокійно, цього разу вони пережили справді сильну турбулентність.

Відео з борту літака, яке з'явилося в мережі, демонструє, наскільки складним був цей політ. Попри досвідченість екіпажу, цього разу шторм створив справжній хаос на борту. Вітер у центрі урагану сягав понад 280 км на годину, що робило завдання вчених надзвичайно ризикованим.

"Ці польоти збирають важливі дані, які допомагають покращити прогнози та підтримують дослідження ураганів", — пояснюють у NOAA.

Місія "Мисливців за ураганами" допомагає метеорологам краще розуміти структуру штормів, що дозволяє робити більш точні прогнози. NOAA наголосили, що ці польоти мають важливе значення для науки та порятунку життів, адже своєчасна інформація може попередити жителів регіонів, які знаходяться на шляху стихії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у вересні по Сполучених Штатах пройшовся один з найсильніших ураганів Хелен. Швидкість вітру досягла понад 255 км,  а вода в деяких місцях піднялась на 6 метрів.

Також "Коментарі" писали, що Байден відмовився їхати на "Рамштайн" через ураган Мілтон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини