Головна Новини Світ США МВФ надасть додаткове фінансування Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

МВФ надасть додаткове фінансування Україні

МВФ планує надати допомогу українцям найближчими тижнями

2 березня 2022, 09:31
Поділіться публікацією:

За інформацією Світового банку та МВФ, найближчими тижнями надійдуть транші в сумі мільярди доларів Україні для додаткового фінансування. Про це повідомляє Голос Америки.

МВФ надасть додаткове фінансування Україні

Фото ілюстративне / Pixabay

За словами голови МВФ Крісталіни Георгієвої та президента Світового банку Девіда Малпасса, війна в Україні та санкції проти Росії матимуть наслідки для інших країн також, вже підвищилися ціни на сировинні товари, може збільшитися інфляція та відбуватися збої на фінансових ринках.

За їх словами, вони тримають зв'язок з Україною щодо запровадження антикризових заходів та термінового збільшення фінансування та політичної підтримки.

Запит України на екстрене фінансування можуть розглянути вже наступного тижня та перерахувати до кінця червня 2,2 млрд доларів. А перший транш на 350 млн доларів можуть надати вже цього тижня, другий транш в 200 млн доларів має піти на охорону здоров'я та освіту. За необхідності МВФ надасть допомогу й тим країнам, що прихистили біженців з України, це понад 660 000 осіб в Польщі, Румунії та Угорщині.

Також республіканці з Конгресу закликали Мінфін США недопустити можливості конвертації Росією коштів на суму 17 млрд доларів, на які вона в 2021 році отримала спеціальні права запозичення та використати їх. 40 політиків підписали листа до голови фінансового відомства США. Міністерство фінансів має разом з країнами-членами МВФ  позбавити Росію можливості користуватися цими коштами.

Як повідомляв портал "Коментарі", Байден розповів, у чому головний прорахунок Путіна у війні проти України. Другий прорахунок, не менш важливий, полягає в тому, що Путін думав, що західний світ не зможе об'єднатися проти загальної загрози і він прогнеться перед Росією, вимогами Кремля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини