Головна Новини Світ США На 76-тій сесії Генеральної Асамблеї ООН розглянуть питання територіальної цілісності України
commentss НОВИНИ Всі новини

На 76-тій сесії Генеральної Асамблеї ООН розглянуть питання територіальної цілісності України

Ситуацію на окупованих територіях України обговорять на сесії Генасамблеї

14 вересня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

Розпочала роботу 76-а сесія Генеральної Асамблеї ООН 14 вересня. Сесія триватиме два тижні. У ній візьмуть участь делегації з 192 членів ООН. Про це повідомляє Foreign Brief.

На 76-тій сесії Генеральної Асамблеї ООН розглянуть питання територіальної цілісності України

Розпочала роботу 76-а сесія Генасамблеї ООН, фото Reuters

Посаду голови Генасамблеї обіймає міністр закордонних справ Мальдівів Абдулла Шахід. Раду безпеки ООН наразі очолює Ірландія.

Тема сесії: "Формування стійкості через надію на одужання від COVID-19, реагування на потреби планети, повага права людей та відродження ООН".

Планується замінити виступи делегатів на попередньо записані повідомлення. Деякі країни все ж обрали віртуальну участь в сесії.

Так звана Генеральна дискусія має відбутися наступного тижня, з 21 по 27 вересня. До Нью-Йорка на наступному тижні мають приїхати президенти 83 держав, 43 очільники урядів та 23 міністри закордонних справ. Цьогоріч допущено до участі в сесії делегації, що складаються з не більш як п'яти представників.

За прогнозами, домінантними будуть теми пандемії COVID-19, нерівності доступу до вакцин та зміни клімату. Очікується, що Китай візьме на себе провідну роль розповсюджувача вакцин серед країн, що розвиваються.

Також делегації обговорять захоплення влади в Афганістані представниками руху "Талібан". До речі, там вже формують новий уряд. Тому, за попередньою інформацією, 16 вересня, проведуть голосування стосовно продовження місії ООН зі сприяння Афганістану. 

Цього року особлива увага буде приділена питанню щодо того, хто буде визнаний законними представниками М’янми та Афганістану. Новий уряд "Талібану" в Афганістані не призначив заміну Гуламу Ісакаю, який продовжує представляти країну в ООН, незважаючи на падіння уряду, який його призначив. Уряду "Талібану" теоретично можуть заборонити представляти Афганістан.

На порядку денному розглянуть питання територіальної цілісності України та ситуацію на її окупованих територіях. За винесення цього питання на розгляд під час прийняття порядку денного 15 вересня проголосувала 71 країна.

За словами представника України при ООН Сергія Кислиці, під час дискусій щодо окупованих територій України мають враховувати декларацію Кримської платформи та рішення, які були прийняті на саміті.

Як повідомляв портал "Коментарі", ООН виділить 20 млн доларів на підтримку гуманітарної операції в Афганістані.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег Н.

14 вересня 2021, 17:31

Таки пообсуждайте, попрыгайте, речевки похрюкайте. Может полегчает, граждане воры, убийцы, лжецы, русофобы, - то есть украинцы.


Новини