Головна Новини Світ США На американську базу полетіли дрони – у Пентагоні заявили про атаку в Іраку
commentss НОВИНИ Всі новини

На американську базу полетіли дрони – у Пентагоні заявили про атаку в Іраку

Вашингтон не називає винних в атаці

18 жовтня 2023, 15:55 comments1881
Поділіться публікацією:

Збройні сили Сполучених Штатів Америки заявили, що вранці 18 жовтня зірвали атаку на свої сили в Іраку, перехопивши двох безпілотників. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Reuters із посиланням на офіційних осіб.

На американську базу полетіли дрони – у Пентагоні заявили про атаку в Іраку

Пентагон. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що дрони вдалося перехопити, перш ніж вони змогли завдати удару. За словами американських чиновників, це перша така атака на американські сили в Іраку більш як за рік.

У Вашингтоні поки що відмовилися повідомити, кого підозрюють у цій атаці. Втім, Вашингтон перебуває у підвищеній готовності до діяльності груп, що підтримуються Іраном, та підвищення напруги в регіоні через війни між Ізраїлем та ХАМАСом.

Слід зазначити, що минулого тижня іракські збройні угруповання, пов'язані з Іраном, погрожували вразити інтереси США ракетами та безпілотниками, якщо Вашингтон втрутиться, щоб підтримати конфлікт Ізраїлю з ХАМАСом у секторі Гази.

Крім того, Пентагон направив протиповітряну оборону та боєприпаси до Ізраїлю, найближчого союзника Америки на Близькому Сході. Втім, незважаючи на це, американські сили не приєдналися до бойових дій.

За словами офіційних осіб, односторонніх ударних безпілотників було перехоплено, коли вони намагалися завдати удару по іракській авіабазі Аль-Асад, де розміщені американські війська. Напад стався за кілька годин після вибуху в лікарні Гази, де загинули сотні палестинців. Ця атака, серед іншого, підвищила ставки для президента США Джо Байдена, коли він прилетів до Ізраїлю, щоб висловити підтримку країни у війні проти ХАМАСу.

Слід зауважити, що в Іраку напруга через війну в Газі була високою. Його головний шиїтський священнослужитель Алі аль-Сістані минулого тижня засудив Ізраїль і закликав світ протистояти "жахливій жорстокості". Також лідери іракських збройних формувань звинуватили Ізраїль у нападі на лікарню. Деякі з них засудили США за підтримку Тель-Авіва.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді ситуація на Близькому Сході зайшла в глухий кут — як це позначиться в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини