Головна Новини Світ США Надання Україні ракет ATACMS: чи справді вже є рішення Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Надання Україні ракет ATACMS: чи справді вже є рішення Білого дому

В адміністрація Байдена все ще обговорюють можливість надання Україні ракет ATACMS

12 липня 2023, 07:27
Поділіться публікацією:

У Білому домі посилюються негласні обговорення щодо можливої передачі Україні ракет великої дальності ATACMS. Поки що остаточного рішення з цього питання немає і президент США Джо Байден, як і раніше, це рішення не вітає, але самі дискусії набирають хід. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The New York Times", з посиланням на власні джерела серед офіційних посадових осіб США та Європи.

Надання Україні ракет ATACMS: чи справді вже є рішення Білого дому

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

"Двоє американських чиновників та один європейський розповіли про негласні дебати всередині адміністрації Байдена щодо того, чи відправляти Україні навіть кілька керованих ракет класу "земля-земля", які зарезервовані для відповіді на інші загрози безпеці", — йдеться у публікації.

При цьому в Пентагоні стверджують, що Україні нині не потрібні ATACMS, які могли б досягати тилу ворога, зокрема в Росії та окупованому Криму.

За даними ЗМІ, як і Сполучені Штати, Франція також раніше виключала можливість надання Україні ракет більшої дальності через побоювання, що їх можна застосувати для поразки цілей на території РФ, що призведе до ескалації конфлікту. Але вчора президент Еммануель Макрон оголосив, що Париж надасть ЗСУ ракети SCALP.                                              

Читайте на порталі "Коментарі" — що може змусити Захід поставити Україні ATACMS: у Зеленського назвали рішення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Міноборони США відреагували на інформацію, що активно поширюється, про нібито наближення Вашингтона до рішення про передачу Україні ракет великої дальності ATACMS.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини