Головна Новини Світ США Народний вердикт: скільки американців не хочуть бачити Байдена у президентських перегонах
commentss НОВИНИ Всі новини

Народний вердикт: скільки американців не хочуть бачити Байдена у президентських перегонах

Опитування вказують: Байден втрачає підтримку своєї партії

12 липня 2024, 10:46
Поділіться публікацією:

За останніми даними опитування, проведеного ABC News/Washington Post/Ipsos, більшість американців не хочуть, щоб Джо Байден знову балотувався у президенти. Ця інформація з'явилася після невдалого виступу Байдена в дебатах проти колишнього президента Дональда Трампа, який також може знову поборотися за президентство.

Народний вердикт: скільки американців не хочуть бачити Байдена у президентських перегонах

Байден втрачає підтримку своєї партії

З опитування стало відомо, що на Байдена виявляється дедалі більше тиску. Після того, як сенатор-демократ Пітер Уелч закликав Байдена піти у відставку, почалися розмови про те, що його місце може зайняти віце-президент Камала Харріс. Якщо Харріс вирішить балотуватися, вона вже веде підтримку серед виборців: 49% проти 46% у Трампа.     

Згідно з опитуванням, 67% людей вважають, що Байден має поступитися місцем іншому кандидату, а 30% думають, що він має продовжувати брати участь у гонці. Ще 3% не змогли відповісти на це запитання.

Навіть серед демократів та незалежних, які схиляються до демократів, 62% кажуть, що Байден має піти. З тих, хто раніше готовий був голосувати за нього, тепер 54% теж вважають, що йому час поступитися місцем.

У Трампа ситуація трохи краща, але теж не ідеальна: 50% опитаних хочуть, щоб він пішов із виборів, 47% вважають, що він має продовжувати, і 3% пропустили це питання.

Раніше "Коментарі" писали, що Джордж Клуні, відомий актор та активіст, звернувся до президента США Джо Байдена з проханням не балотуватися на другий термін. Актор, який організував збір коштів у сумі 28 мільйонів доларів, висловив свої побоювання у статті The New York Times.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини