Головна Новини Світ США Наступні кілька місяців будуть критичними для України: у Байдена зробили тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступні кілька місяців будуть критичними для України: у Байдена зробили тривожну заяву

У Білому домі знову закликали Конгрес одуматися і якнайшвидше прийняти пакет допомоги Україні

23 січня 2024, 08:04
Поділіться публікацією:

Бойові дії в Україні протягом кількох наступних місяців матимуть критичне значення для її захисту, тому Конгрес має пришвидшитися з ухваленням рішення щодо підтримки України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє "Укрінформ".

Наступні кілька місяців будуть критичними для України: у Байдена зробили тривожну заяву

Джон Кірбі. Фото: з відкритих джерел

Джон Кірбі зазначив, що росіяни продовжують атакувати Україну безпілотниками та ракетами. Тому українському командуванню вже зараз доводиться приймати складні рішення щодо того, яку саме зброю та боєприпаси застосовувати в умовах, коли їх запаси скорочуються.

У той же час РФ продовжує отримувати допомогу від Ірану та Північної Кореї, зокрема балістичних ракет. Крім того, росіяни налагодили власне виробництво дронів та інших систем озброєнь.

У цьому контексті Кірбі зазначив, що адміністрація США прагне перемоги України. Він нагадав, як президент Байден чітко заявив, що Україна має стати процвітаючою та суверенною країною з відновленими кордонами та суверенітетом.

"І ми хочемо мати можливість надалі надавати Україні необхідну підтримку, щоб вона могла досягти цих результатів", — висловився Кірбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — губернатор Флориди, один із конкурентів Дональда Трампа серед республіканців, Рон Десантіс, припинив боротьбу за номінацію кандидата в президенти США від Республіканської партії. І знявся він, як раніше ще один республіканець, мільйонер Вівек Рамасвамі, закликаючи підтримати Трампа. Тепер головною конкуренткою колишньому господареві Білого дому, який мріє повернутися туди, залишилася екс-губернатор Південної Кароліни Ніккі Хейлі, яка підтримує Україну. Про що говорить внутрішньополітична ситуація в США зараз? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини