Головна Новини Світ США НАТО не має консенсусу щодо членства України, – Столтенберг
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО не має консенсусу щодо членства України, – Столтенберг

Зокрема, генсек НАТО заявив, що зараз Україна не відповідає необхідним стандартам для членства.

16 листопада 2021, 07:08
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг стверджує, що у Північноатлантичному альянсі немає консенсусу щодо того, чи може Україна стати повноцінним членом організації. Про це він розповів журналісту Джонатану Свону в інтерв'ю американському виданню Axios. Зокрема, генсек НАТО заявив, що зараз Україна не відповідає необхідним стандартам для членства:

НАТО не має консенсусу щодо членства України, – Столтенберг

Йєнс Столтенберг - фото з відкритих джерел

“Щоб стати членом НАТО, необхідно відповідати стандартам НАТО”.

Столтенберг, однак, наголошує, що Північноатлантичний альянс йде назустріч Україні у її прагненнях досягти цих стандартів. Зокрема, НАТО допомагає Україні в модернізації та боротьбі з корупцією. Але тепер члени неспроможні узгодити роль держави у організації.

“30 членів Альянсу мають дати згоду. У нас зараз немає консенсусу щодо запрошення України стати повноцінним членом НАТО”, – сказав Столтенберг.

Журналіст Джонатан Свон зазначив, що Україні обіцяли членство ще 2008 року – але з цього нічого не сталося. Однак на неї напала Росія, окупувала її територію і продовжує свої атаки й досі. Генсек НАТО заперечив.

"Неправильно говорити, що нічого не сталося: вони не стали членами, але ми зміцнили наше партнерство і стали ближче співпрацювати", — сказав він.

Столтенберг наголосив, що Україна не підпадає під дію статті 5 договору НАТО про колективну оборону.

Нагадаємо, проєвропейська позиція українського уряду не влаштовує російських політиків.  Так само як і бажання України стати повноцінним членом НАТО, яке напередодні підкреслив глава держави Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

16 листопада 2021, 07:19

Аааахахахахахахаха....! "...этопяць..."! даже не кинули))! а тупо продолжают махать морковкой перед носом у ишака. бггггг!!


Новини