Головна Новини Світ США НАТО – ні, гарантії безпеки – так: Байден зняв інтригу щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО – ні, гарантії безпеки – так: Байден зняв інтригу щодо України

Президент США наголосив, що до питання членства України в НАТО повернуться після встановлення миру

8 липня 2023, 07:55 comments2677
Поділіться публікацією:

Доки на території України триває повномасштабна війна, Київ не готовий до повноправного вступу в НАТО. Предметно можна буде обговорювати це питання лише після того, як настане мир. Поки що США можуть від себе надати Україні гарантії безпеки, на кшталт тих, що вже надали Ізраїлю. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву президент США Джо Байден зробив в інтерв'ю телеканалу "CNN".

НАТО – ні, гарантії безпеки – так: Байден зняв інтригу щодо України

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Президент США визнав, що всередині НАТО досі немає чіткого консенсусу щодо питання членства України в Альянсі.

При цьому глава Білого дому висловив думку, що сьогодні Україна справді не може приєднатися до НАТО, адже країна у війні.

"Україні слід запропонувати раціональний шлях кваліфікації для вступу до НАТО. А поки Україна не в НАТО, США нададуть їй гарантії безпеки, як Ізраїлю", — заявив американський лідер.

Він запевнив, що союзники й надалі будуть разом із Україною, українські війська отримуватимуть усе необхідне озброєння, доки російська агресія не буде зупинена.

Читайте також на порталі "Коментарі" – керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що Україна на саміті НАТО у Вільнюсі 11-12 липня не отримає офіційного запрошення до Альянсу. На думку президента України Володимира Зеленського, який розпочав закордонне турне з метою отримання запевнень від низки країн у підтримці євроатлантичних устремлінь України (Болгарія стала 22-ою такою країною), держави, які досі не визначилися зі своєю позицією, дивляться у бік США, очікуючи ясну позицію та сигнал із Вашингтона. Чи це може якось вплинути на ситуацію? Що, найімовірніше, отримає Україна за результатами вільнюського саміту? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини