Головна Новини Світ США Найбільший у світі військовий корабель розпочав свою місію
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільший у світі військовий корабель розпочав свою місію

Американський авіаносець USS Gerald R. Ford розпочав свою першу повноцінну місію. Куди спрямують військовий корабль США.

16 травня 2023, 17:56 comments10025
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Після багатьох місяців випробувань, підготовки та пробних подорожей найбільший у світі авіаносець USS Gerald R. Ford (Джеральд Р. Форд) розпочав свою першу повноцінну місію у складі ВМС США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Youtube ВМС США.

Найбільший у світі військовий корабель розпочав свою місію

Авіаносець USS Gerald R. Ford. Фото з відкритих джерел

Авіаносці — це не тільки гордість будь-якої армії, а й кораблі, які зазвичай є доказом сили даного флоту. За допомогою цих кораблів країни можуть розширювати сферу свого впливу на інші території, саме тому їх будують найсильніші армії світу, і США займають тут найвищі місця, адже створили найбільший авіаносець у світі.

З нагоди першої повноцінної місії авіаносця USS Gerald R. Ford ВМС США підготували спеціальний відеоролик, де можна спостерігати, як авіаносець готувався до цього моменту.

Згідно із заявою Пентагону, авіаносець розпочинав виконання своєї місії як корабель, який командує ударною групою, що складається з ескадреного есмінця, ракетного крейсера і трьох есмінців. Згодом ударна група з’єднається з 6-м флотом ВМС США для захисту інтересів США та їхніх союзників у Європі та Африці.

USS Gerald R. Ford — перший авіаносець класу "Форд" і перший американський авіаносець нового класу за понад 40 років. Ці кораблі згодом замінять авіаносці класу "Німіц". Новий авіаносець має довжину 337 метрів, а ширина сягає 78 метрів. Американський авіаносець здатен розвивати швидкість близько 55 км/год та оснащений двома ядерними двигунами. Бойовий корабель вміщує 4660 військових та обслуговчого персоналу. На борту USS Gerald R. Ford можна розмістити 90 літаків, вертольотів та безпілотників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Туреччина спустила на воду перший авіаносець.

Також "Коментарі" писали, що Бразилія потопила свій головний авіаносець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини